Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"PvdA wil opheldering over parkeeroorlog Schiphol"

Schiphol trekt door te stunten met parkeertarieven extra autoverkeer in de luchthaven. Dit terwijl de directie tegelijkertijd klaagt over dichtslibbende wegen en de landelijke en provinciale overheid oproept nog meer geld te investeren in bereikbaarheid van de luchthaven. Dat stelt het Noord-Hollandse PvdA-statenlid Gohdar Massom. Hij heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan Gedeputeerde Staten.

De afgelopen maanden is er een felle concurrentiestrijd losgebarsten tussen Schiphol en verschillende particuliere parkeerterreinen, die op enkele kilometers afstand van de luchthaven liggen en goedkope parkeertarieven aanbieden. Schiphol heeft nu de tegenaanval ingezet. Op grote reclamemasten adverteert Schiphol met voordelige parkeertarieven op eigen locaties. Zo verwijst één van de reclamemasten naar een extra voordelig lang parkeertarief van 5 euro per dag. Daarnaast startte Schiphol een actie voor een gratis kopje koffie bij één uur parkeren.

PvdA-statenlid Gohdar Massom: "De provincie en het Rijk investeren, mede op verzoek van Schiphol, veel geld in de bereikbaarheid van Schiphol. Naast de investering van ruim 3,5 miljard euro in de uitbreiding van het wegentraject Schiphol-Amsterdam-Almere, investeert de provincie Noord-Holland samen met de regionale partners honderden miljoenen euro's in de uitbreiding van N201. Het kan dan niet zo zijn dat Schiphol ondertussen met het parkeerbeleid extra autoverkeer probeert aan te trekken."

De PvdA pleit voor een andere houding van Schiphol. Massom: "In plaats van autoverkeer naar de luchthaven te promoten, zien wij liever dat Schiphol het aantrekkelijker maakt om met het openbaar vervoer te reizen, bijvoorbeeld met gereduceerde tarieven bij aankoop van een vliegticket. Wij willen dat het provinciebestuur hierover in gesprek gaat met de directie van Schiphol."

*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties




Ingezonden persbericht