Ingezonden persbericht


Rotterdam, 18 augustus 2010
Aantal 176 woorden

PERSBERICHT

Start restauratie ommegang van Brielse Bedevaartkerk

Op 2 september aanstaande start de officiële restauratie van de ommegang van de Bedevaartskerk aan de Rik 5 te Brielle. Om 15.00 uur vindt een gebedsdienst plaats met Mgr. A.H. van Luyn en Mgr. J.G.M. van Burgsteden. Na een toelichting op de restauratie zullen Mgr. Van Luyn en Burgemeester mw. G.W.M. van Viegen samen de openingshandeling verrichten.

Met de start van de restauratie van de ommegang gaat het vernieuwingsproces van het heiligdom een nieuwe fase in. De afgelopen jaren zijn eerst het interieur en het exterieur van de kerk aangepakt.

De Bedevaartskerk, aan de rand van Brielle, is het heiligdom voor de Martelaren van Gorcum. Elk jaar rond 9 juli vormt de kerk het decor van de Nationale Bedevaart; in de ommegang rond het martelveld lopen de pelgrims dan een kruisweg ter herdenking van de martelaren. De ommegang, die in 1912 is gebouwd ter vervanging van een oudere houten rondgang, is hard toe aan restauratie. Het biedt plaats aan kruiswegstaties die al rond 1892 zijn vervaardigd, volgens een bijzonder glasprocedé.

Einde bericht


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie /