Senternovem


01-09-2010 |

ING Car Lease zet koers uit voor elektrische leaseauto

Leasemaatschappij plaatst eerste laadpaal in Breda en neemt Mitsubishi i-MiEV in gebruik

Bij het hoofdkantoor van ING Car Lease is op 30 augustus de eerste elektrische laadpaal van Breda in gebruik genomen. De officiële handeling werd verricht door John A. Spies, Managing Director van ING Car Lease Nederland. Aan de Takkebijsters 59 kan vanaf nu iedereen met een elektrische auto bij de in oranje uitgevoerde laadpaal terecht voor nieuwe `rijenergie'. Om de primeur nog meer kracht bij te zetten en om haar voortrekkersrol op elektrisch rijden te onderstrepen, heeft ING Car Lease ook als eerste leasemaatschappij de volledig elektrische Mitsubishi i-MiEV in het leaseprogramma opgenomen.

De oranje gemarkeerde parkeerplaats voor het hoofdkantoor van ING Car Lease aan de Takkebijsters 59 in Breda is speciaal gereserveerd voor gasten die met een elektrische auto rijden. Tijdens het bezoek kan hun auto elektrisch bijtanken. Ook elektrisch rijdende inwoners van Breda zijn vanaf nu welkom bij deze eerste laadpaal binnen hun gemeentegrenzen.

De laadpaal wordt eveneens gebruikt om de in ING Car Lease-kleuren uitgevoerde Mitsubishi i-MiEV op te laden. Als eerste leasemaatschappij in Nederland heeft ING Car Lease deze elektrische auto van Mitsubishi in het leaseprogramma opgenomen. De op het hoofdkantoor aanwezige versie is momenteel één van de vooralsnog slechts twee in Nederland aanwezige Mitsubishi's i-MiEV. De andere versie staat bij de importeur in Schiphol-Rijk. Het grote voordeel van een volledig elektrische auto is dat deze totaal geen CO2 uitstoot en hiermee het groene karakter optimaal waarmaakt.

Met de ING Car Lease i-MiEV wil de leasemaatschappij haar bezoekers kennis laten maken met elektrisch rijden. Elke gast kan een stuk rijden in de vierpersoons elektrische auto om zo de toekomst van het autorijden zelf te ervaren. ING Car Lease heeft gekozen voor de Mitsubishi i-MiEV omdat deze auto vanaf de eerste schets is ontworpen als elektrische auto en niet, zoals tot nu vaak gebruikelijk, is omgebouwd van brandstofauto naar elektrische auto.

De Mitsubishi i-MiEV is vanaf nu te leasen vanaf EUR 599,00 excl. BTW op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar.

foto-laadpaal

Onderschrift foto

John A. Spies, Managing Director ING Car Lease steekt de stekker in het stopcontact en laad daarmee de I-MiEV, de eerste elektrische leaseauto op. Foto: Frank van Gool

ING Car Lease behoort tot de top 3 spelers in Europa op het gebied van Operational Lease. De onderneming is onderdeel van ING Commercial Banking, voorheen ING Wholesale Banking, de zakelijke bankdivisie van ING Groep. Zij biedt bedrijven en instellingen maatwerkoplossingen voor onder meer werkkapitaalbeheer, binnen- en buitenlandse betalingen, elektronisch bankieren en treasury services. ING Commercial Banking heeft een internationaal netwerk in 40 landen. De bank heeft in 2009 in de Benelux een leidende positie opgebouwd over het hele spectrum van het zakelijk bankbedrijf: bankfinanciering (Lending), fusie- en overnameadvies (Mergers & Acquisitions), het aandelen- en emissiebedrijf (resp. Equity Markets en Equity Capital Markets) en het obligatiebedrijf (Fixed Income en Debt Capital Markets). Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Voor meer informatie over onze dienstverlening zie www.ingcommercialbanking.com