KNHS

WK Aangepast sporten mennen van start in Breda

1 september 2010
Jacques Poppen Wierden 2010

ERMELO (KNHS) Vandaag gaat op het evenement Breda Hippique het FEI Wereldkampioenschap Aangepast Sporten Mennen 2010 van start. Deze wereldkampioenschappen zijn bedoeld voor deelnemers met een lichamelijke beperking. Nederland wordt op dit WK vertegenwoordigd door: Monique de Bruin, Jacques Poppen en Jan Ranzijn. De menners worden bijgestaan door coach Henk van Amerongen.

Zowel het Nederlandse team als Jacques Poppen verdedigen op de terreinen van landgoed De Prinsenhoeve in Breda het team-en individueel goud dat werd behaald op het laatste Wereldkampioenschap in het Duitse Greven in 2008. Zestien deelnemers uit Duitsland, Groot Brittannië, Ierland en Nederland gaan gedurende vier dagen de strijd met elkaar aan.

Vanmiddag is de veterinaire keuring en op donderdag rijden de WK deelnemers hun dressuurproef. Vrijdag is er een rustdag. Op zaterdag rijden de para equestrian deelnemers zes van de acht hindernissen van de marathon voor reguliere vierspannen en op zondag rijden ze hetzelfde vaardigheidsparcours als de internationale vierspannen.

Naast de overwinningen in de verschillende rubrieken strijden de menners ook om de door de FEI ingestelde Prinses Haya Hand in Hand Trophy. Er worden teams gevormd bestaande uit een valide vierspanrijder en een deelnemer aan het WK in Breda. De scores van beide deelnemers in de dressuur, marathon en vaardigheid worden bij elkaar opgeteld en het best presterende team ontvangt de Prinses Haya Hand in Hand Trophy.

Kijk voor meer informatie op www.BredaHippique.nl.

Op de foto: Jacques Poppen in actie tijdens de wedstrijd in Wierden.