Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 34

In week 34 heeft Bureau Stadstoezicht op een aantal plaatsen reclameborden verwijderd die zonder vergunning aan de lantaarnpalen waren opgehangen. Alleen Bureau G en D Promotions mag in Hoorn reclameborden plaatsen. Reclamemakers die de borden niet verwijderen krijgen een bekeuring. De inspecteurs van Bureau Stadstoezicht zijn ook bevoegd om te controleren op de hengelsport. De meeste overtredingen zijn het vissen zonder (geldige) vispas en het vissen met levend aas. Voor het vissen met levend aas schreven de inspecteurs de afgelopen week twee bekeuringen uit.

Kampvuur Later in de week troffen de inspecteurs in het Julianapark een groep jongeren aan die een kampvuur hadden gemaakt. Drie jongens verklaarden dat zij het vuur hadden aangestoken en kregen een boete.

Winkeldief Op het Grote Noord hield een inspecteur en winkeldief aangehouden. Toen de dief zonder te betalen de winkel uitrende liep hij in de armen van de inspecteur, die de man aanhield en vervolgens overdroeg aan de politie.

Inrijdverbod Vollerswaal En tot slot hebben de inspecteurs 20 boetes uitgedeeld voor het negeren van het in rijdverbod bij de Vollerswaal. De Vollerswaal was tijdelijk opengesteld vanwege de herinrichting van de Liornestraat. Nu deze herinrichting klaar is, en omleidingsborden zijn vervangen door de oude borden, is de oude verkeerssituatie weer van kracht.