Online game 'hoe ik de wereld beïnvloed' 31/08/2010 13:55

Upact Kennen studenten de invloed van hun eigen gedrag op een duurzame wereld, vrede en conflict? Aan de vooravond van het nieuwe studiejaar kunnen studenten de gevolgen van hun eigen leefstijl toetsen met het online spel Moving Out (www.movingout.nl).

Moving Out stelt studenten voor dilemma's in herkenbare dagelijkse situaties. Op kamers gaan, winkelen en uitgaan - er zijn soms onverwachte verbanden tussen alledaagse keuzes en idealen zoals een duurzame wereld, vrede en een einde aan gewelddadige conflicten. Moving Out toont deze verbanden in een 'milieumeter' en 'vredesmeter'. Deelnemende studenten ontdekken onder meer dat rijden op benzine en een stoel van 'verkeerd' hout niet alleen slecht zijn voor het milieu en het welzijn van mensen, maar ook regelmatig dictatoriale en gewelddadige regimes overeind houden. Of dat bepaalde banken investeringen doen in de wapenindustrie.

Moving Out is een initiatief van Upact en kwam tot stand met steun van Oxfam Novib.

Upact zet zich in voor duurzame vrede. Zij informeert burgers op een frisse en prikkelende manier over de oorzaken van conflicten en inspireert hen om hun invloed aan te wenden om vrede te bevorderen. Daarin werkt zij veelvuldig samen met partners.





http://www.movingout.nl

www.upact.nl