Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Toekomstplannen Groot IJsselmonde

Workshop iWAP

Waarom woont u in Groot IJsselmonde en wat moet er gebeuren om dat wonen nog prettiger te maken? Het waren twee vragen die gebiedsmanager Peter Mirrer donderdagavond 19 augustus stelde aan bewoners en ondernemers van dat gebied. Ongeveer twintig mensen gaven de gebiedsmanager die avond antwoord tijdens een workshop voor het integrale Wijk Actie Plan, de iWAP voor Groot IJsselmonde. Een aantal bewoners nam vorig jaar al deel aan een bijenkomst voor de gebiedsvisie, een plan waarin door professionals en bewoners is aangegeven waar de deelgemeente zich de komende jaren mee bezig zou moeten houden. De iWAP is concreter en moet aangeven waar de deelgemeente het komende jaar mee aan de slag moet.

Tijdens de workshop van donderdag de 19de bleek dat mensen met veel plezier in Groot IJsselmonde wonen, maar ook dat er nog genoeg verbeterd kan worden. Enkele serieuze aandachtspunten zijn volgens de bewoners verkeersveiligheid, vernielingen en ontmoetingsplekken voor jongeren en voor ouderen. Gebiedsmanager Peter Mirrer zal de resultaten van de bijeenkomst met de bewoners toevoegen aan alle andere informatiebronnen die hij gebruikt voor het samenstellen van de iWAP 2011 van Groot IJsselmonde. Wel gaf hij tijdens de bijeenkomst aan dat ook de deelgemeente kampt met bezuinigingen en dat dat het oplossen van problemen niet eenvoudiger maakt. De gebiedsmanager was dan ook blij met de deskundige inbreng van bewoners en ondernemers en met hun soms creatieve suggesties. Zo luidde een van die voorstellen: Maak mensen bewust van de fijne plek waar ze wonen.

Ook voor de andere gebieden van IJsselmonde worden workshops met bewoners en ondernemers georganiseerd door de andere twee gebiedsmanagers, Sonja Sloos (Lombardijen) en Marcel Dekker (Beverwaard, Oud IJsselmonde en de Veranda).