Gemeente Ede

Nieuwsberichten

maandag, 30 augustus 2010

Medaille van Verdienste voor Rein Kreeft


Rein Kreeft heeft maandag 30 augustus 2010 de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Dat gebeurde tijdens de slotavond van de Heideweek in restaurant Buitenzorg in Ede. Burgemeester Cees van der Knaap reikte de onderscheiding uit. Rein Kreeft nam na vijf jaar afscheid als voorzitter van de Stichting Heideweek.

Het gemeentebestuur van Ede kent Rein Kreeft deze onderscheiding toe als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van recreatie, sport en belangenvertegenwoordiging. Zijn verdiensten komen ten goede aan de Edese samenleving.

Bestuurlijk actief

Rein Kreeft heeft 20 jaar lang geheel belangeloos bestuurlijke functies verricht voor diverse verenigingen, stichtingen en commissies. Hij was 11 jaar secretaris van de Edese Ondernemersvereniging en 3 jaar van de Eigenaren Vereniging Ede Centrum.
Daarnaast heeft Rein Kreeft zich onder meer ingezet voor de herinrichting van de Parkweg in Ede, voor de Edese winkelcentra Stadspoort en Rozenplein en voor de Wielervereniging Ede. Een periode van 9 jaar was hij commissielid en voorzitter van de Promotiecommissie Ede en van de Raad van Advies van de Regio VVV Veluwe en Vallei.

Heideweek

Vanaf 1998 is Rein Kreeft als bestuurlid betrokken bij de Stichting Heideweek Ede. Hij was 8 jaar penningmeester en vice-voorzitter en werd na de Heideweek van 2005 voorzitter van dit bestuur. Dit jaar viert Stichting Heideweek Ede haar 75-jarig jubileum, voor Rein Kreeft het moment om het voorzitterschap na 5 jaar over te dragen aan Peter van der Jagt.