Lefier


Wielewaaltoren op 27 augustus de grond...

Eerste paal Wielewaaltoren op 27 augustus de grond in

Op 27 augustus slaan wethouder Frank de Vries en Yvonne Geerdink, directeur Lefier StadGroningen, de eerste paal voor een woontoren aan het Wielewaalplein, in de Groningse Oosterparkwijk. Deze woontoren biedt straks huisvesting aan zoân 150 jongeren. Daarmee levert Lefier een bijdrage aan de grote vraag naar huisvesting voor studenten en starters.

Wielerwaaltoren Woonruimte voor jongeren
De toren aan het Wielewaalplein bestaat uit zoân 150 appartementen, die bij uitstek geschikt zijn voor jongeren die (nog) studeren of die na hun studie in Groningen willen blijven wonen en werken. De Wielewaaltoren past daarmee in de manifestatie âBouw Jongâ, het gezamenlijk initiatief van de gemeente en de corporaties om woonruimte te creëren voor het groeiend aantal jongeren in de stad. Lefier zet zich graag in voor het creëren van woonmilieus die aansluiten bij de wensen van deze groep. De Wielewaaltoren biedt starters de kans om op een goede plek in de stad een betaalbare woning te kopen of te huren.

Wiel&Deal
De visie van Lefier is dat iedereen kansen verdient om mee te doen in de samenleving. Zes woningen in de Wielewaaltoren zijn bestemd voor Wiel&Deal, een woonproject voor studenten met een lichamelijke beperking, die zijn aangewezen op ondersteuning. Deze woningen bevinden zich tussen de andere woningen, zodat studenten met een handicap samen met andere jongeren hun
studentenleven kunnen leiden.

Woon- en bedrijfsruimte
De toren telt 19 verdiepingen en is ontworpen door het Groningse BureauNoordeloos. De woningen (één- en tweekamerappartementen) zijn rond de 50 m2. In het gebouw komen verder een supermarkt, een parkeerdek en kleinere commerciële ruimtes. Naar verwachting wordt het gebouw begin 2012 opgeleverd. De verkoop en verhuur van de appartementen start in het begin van 2011. Exacte huur- en verkoopprijzen zijn nog niet bekend.