Politie Groningen

Donderdag 26 augustus 2010

Provincie Groningen, 26-08-2010

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor het bezit van pepperspray. De agenten controleerden de automobilist op het Floresplein in de stad. Omdat de 23-jarige een bekende is van de politie vanwege drugsgerelateerde feiten, doorzocht de politie de auto. Onder de bijrijderstoel trof de politie het verboden wapentuig aan. De verdachte vertelde de agenten dat hij de spray voor eigen verdediging bij zich had. De man is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond bij val van fiets

GRONINGEN Een 31-jarige vrouw uit Stadskanaal is woensdagnacht gewond geraakt bij een val van een fiets op de Nieuwe Sint Jansstraat in Groningen. Het slachtoffer zat op de bagagedrager van de fiets,die werd bestuurd door een vriend. Op het moment dat zij haar mobiele telefoon wilde pakken viel zij op straat. Daarbij kwam zij hard met haar achterhoofd op de klinkers terecht. Hierdoor raakte de 31-jarige buiten kennis. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee hennepkwekerijen opgerold

GRONINGEN/ MEEDEN - De politie heeft woensdag in de provincie Groningen twee hennepkwekerijen opgerold. De kwekerijen werden aangetroffen in Groningen en Meeden.

Woensdagmorgen trof de politie in een loods aan de Groningerweg in Groningen een hennepkwekerij aan. De politie kwam deze kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). In de loods werden ruim 1500 planten gevonden. De politie heeft in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht.

In een leegstaand kantoorpand aan de Badweg in Meeden werd ook een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam ook deze kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. Op de zolder van de schuur werden ruim 640 hennepplanten gevonden. De politie heeft twee mannen uit Winschoten (32 en 64 jaar) en een 40-jarige man uit Veendam aangehouden.

De politie heeft alle hennepplanten in beslag genomen. Beide hennepkwekerijen zijn ontmanteld en alle goederen zijn voor vernietiging afgevoerd. De drie verdachten zijn voor verhoor ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Heftruckchauffeur gewond bij bedrijfsongeval

VEENDAM Een 30-jarige inwoner van Muntendam heeft woensdagmiddag ernstig handletsel opgelopen bij een bedrijfsongeval. De man reed in een bedrijfspand aan de Zwaaikom in Veendam met een heftruck toen hij door onbekende oorzaak klem kwam te zitten tussen het voertuig en een betonnen pilaar. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Automobilist botst tegen overstekende fietser

GRONINGEN Een 26-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Verlengde Oosterstraat in zijn woonplaats. De man kwam vanaf de Singels en wilde de Verlengde Oosterstraat oversteken. Hij zag daarbij een 36-jarige automobilist over het hoofd. Deze bestuurder uit Groningen kon zijn plaatsgenoot niet meer ontwijken. De fietser is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Groninger moet gevang in

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond in de Elzenlaan in Groningen een 31-jarige automobilist uit die stad ingesloten. Agenten zagen de man zonder verlichting door de wijk Vinkhuizen rijden en zetten hem langs de kant van de weg. Bij navraag bleek dat de automobilist nog een gevangenisstraf van dertig dagen open had staan. Bovendien moest hij nog een geldboete betalen of zeven dagen in de cel doorbrengen. De auto waarin de Groninger reed is in beslag genomen. De Stadjer is direct naar het cellencomplex gebracht.

Gitarist na kopstoot aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 37-jarige inwoner van Groningen aangehouden vanwege een mishandeling in de Kruissingel. De Stadjer was bij de ingang van het evenement Noorderzon gitaar aan het spelen. Dit deed hij zonder toestemming en hij werd hierover aangesproken door de organisatie. De gitarist was hier niet over te spreken en werd agressief naar omstanders. Een 35-jarige Groninger (organisatielid) werd in het gezicht gespuugd en kreeg een kopstoot. De verdachte is aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Automobilisten onder invloed van alcohol

GRONINGEN/STADSKANAAL De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. In de Oosterstraat in Groningen werd een 39-jarige scooterbestuurder uit die plaats betrapt. Hij had ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed. In juli werd hij ook al betrapt voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

In de Van Boekerenweg in Stadskanaal werd woensdagavond een 49-jarige automobilist uit Gasselternijveenschemond betrapt. De politie werd gebeld door een weggebruiker dat de alcomobilist slingerend over de N366 reed. Uit de alcoholtest bleek dat de man bijna 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruiten van school ingegooid

VEENDAM Bij een school aan de Steenstraat in Veendam zijn woensdagavond drie ruiten vernield. Het is de derde keer deze week dat de school gedupeerd wordt door vernielingen. Eerder werden ook ruiten ingegooid. De vernieling van woensdagavond heeft plaatsgevonden tussen 20.30 uur en 22.45. De politie vraagt buurtbewoners alert te zijn op opvallende zaken rondom de school en dit te melden aan de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

WINSCHOTEN De politie heeft woensdagmiddag op de Westerstraat een 34-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man had ruzie met zijn vriendin en had hun kind mee naar buiten genomen. De moeder liep huilend achter de man en het kind aan. De gealarmeerde agenten hielden de man voor openbare dronkenschap aan. De politie heeft het traject huiselijk geweld in gang gezet en daarmee hulpverlening ingeschakeld.

Agenten druk met eigenwijze pony

SLOCHTEREN Een bruin/wit gevlekte Shetland pony heeft de politie woensdagavond rond 23:30 uur een hoop werk bezorgd. Het dier was uitgebroken en liep vrij rond. Meerdere pogingen van agenten om de eigenwijze viervoeter te vangen liepen op niets uit. Na enige tijd in galop te hebben gelopen, had het dier geen brandstof meer. Na een uur tegen het achterwerk van het dier aangekeken te hebben, wisten de agenten het edele beest aan de lijn te krijgen. De politie heeft nog geen idee wie de eigenaar van de Shetlander is. Om die reden is de pony in de paardenbak van een politieman gezet. Ook dit was voor de agenten nog ongeveer drie kilometer lopen. De politie verzoekt de eigenaar zich te melden.