Gemeente Vlaardingen


Ruim baan voor fietsers op Watersportweg

20-08-2010 | De Watersportweg is veiliger gemaakt voor fietsers. Het is een fietsstraat geworden, waar fietsers de belangrijkste weggebruikers zijn en gemotoriseerd verkeer slechts te gast is. De Watersportweg is een belangrijke fietsverbinding door recreatiegebied Broekpolder. Er fietsen veel kinderen van en naar school en sportclubs. In de afgelopen maanden is een deel van de Watersportweg veiliger gemaakt voor fietsers. Tussen De Twist en de Golfclub is de Watersportweg omgevormd tot fietsstraat, een soort fietspad waar ook gemotoriseerd verkeer mag rijden.

Watersportweg - juist

Fietsers zijn de hoofdgebruikers van de rijstrook, auto's moeten gebruik maken van de licht gekleurde asfaltstroken om hen te passeren.

Met borden en markeringen op het wegdek is een deel van de Watersportweg aangeduid als fietsstraat. Auto's zijn toegestaan, maar fietsers zijn de hoofdgebruikers en krijgen er ruim baan om ongehinderd door te fietsen. De rijstrook voor al het verkeer is versmald tot 3,5 meter met aan weerszijden smalle stroken lichtgekleurd schelpenasfalt. Op deze lichte stroken kunnen automobilisten uitwijken als zij fietsers inhalen of tegenliggers laten passeren. Op de fietsstraat Watersportweg geldt een snelheidslimiet van 30 km per uur.

watersportweg - onjuist
Verkeerd gebruik van de Watersportweg, de brommer is hoofdgebruiker en had op de donkere rijbaan moeten rijden, de auto had hem daar via de licht gekleurde asfaltstrook moeten passeren.

Federatie Broekpolder
Het plan om de Watersportweg in te richten als fietsstraat is tot stand gekomen in nauw overleg met Stichting Federatie Broekpolder. Stichting Federatie Broekpolder maakt zich sterk voor de ontwikkeling van de Broekpolder tot hoogwaardig natuur- en recreatiegebied met een regionale uitstraling. De Watersportweg als fietsstraat is een eerste fysieke stap in de ontwikkeling van het gebied.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000