Gemeente Winterswijk
augustus / Start derde fase restauratie Strandbad
Start derde fase restauratie Strandbad
Medio september 2010 wordt gestart met de herinrichting van de
buitenruimte van het Strandbad. De gemeente Winterswijk heeft het werk
uitbesteed aan B.C.S. Loonbedrijf BV uit Winterswijk-Kotten. Het
bedrijf voert de werkzaamheden uit in samenwerking met leerlingen van
het opleidingsinstituut AOC Oost. Onder meer wordt een ligweide en een
strand aangelegd en het overige terrein bestraat. Daarnaast worden er
parkeervoorzieningen gerealiseerd aan de voorzijde van het Strandbad.
De werkzaamheden duren naar verwachting zo'n 10 weken.
Voordat de werkzaamheden starten wordt eerst de restauratie aan de
steigers afgerond. De verwachting is dat deze werkzaamheden medio
september worden opgeleverd door aannemer Repstone. In juni 2009 is het
project van start gegaan met de casco-restauratie van het paviljoen.
Met de start van deze derde fase komt de opening van het Strandbad in
het voorjaar van 2011 weer een stapje dichterbij. In het totale project
wordt een aantal leerlingen ingezet bij de werkzaamheden, zo ook in
deze fase. De bedoeling is dat een aantal 3e jaarsleerlingen van het
opleidingsinstituut AOC Oost in Doetinchem samen gaat werken met het
lokale loonbedrijf. Leerlingen uit de vakopleiding loonwerk, richting
`werken in cultuur technisch loonwerk' en wellicht uit de richting
`groen' gaan dan meewerken aan het aanleggen van een aantrekkelijke
buitenruimte waar het straks heerlijk recreëren wordt.
Aanbesteding buitenruimte
In de periode eind mei tot begin juli 2010 heeft er een meervoudige
onderhandse aanbesteding gelopen voor deze werkzaamheden. Vier
bedrijven, waarvan drie lokale bedrijven, zijn destijds benaderd om een
offerte te maken. Het plaatselijke bedrijf B.C.S. Loonbedrijf kwam als
beste uit de bus. Naast deze werkzaamheden zorgt aannemer Hoffman voor
een aantal bouwkundige werkzaamheden in de buitenruimte. Er worden
enkele muurtjes achter het paviljoen hersteld en er wordt een nieuw
hekwerk geplaatst bij de entrees.