Ingezonden persbericht
Persbericht voor onmiddellijke publicatie
Antwerpen 19 augustus 2010
Duvel serveert kunst : de Duvel Collection
DUVEL STAAT VOOR VAKMANSCHAP EN PASSIE. DIEZELFDE PASSIE KOESTERT DUVEL VOOR KUNST. DAAROM LANCEERT DUVEL DE DUVEL COLLECTION WAARBIJ EEN REEKS INTERNATIONALE ARTIESTEN HUN MEEST CREATIEVE DESIGNS AANBRENGEN OP HET ICONISCHE DUVELGLAS. DEZE GELIMITEERDE COLLECTIE IS VANAF VANDAAG TE KOOP VIA DE WEBSITE WWW.DUVELCOLLECTION.COM.
Een voorliefde voor kunst
De Belgische brouwerij Duvel Moortgat heeft naast haar brouwactiviteiten altijd een bijzondere voorliefde gehad voor hedendaagse kunst, design en architectuur. Zo werden er reeds partnerships opgezet met SMAK, WIELS en de Biënnales van Venetië en Lyon. Na enkele geslaagde samenwerkingen voor internationale beurzen en evenementen, gingen in 2007 Michel Moortgat en Arne Quinze een stap verder. Arne Quinze nam de Duvelfles & glas onder handen wat resulteerde in een zeer originele en beperkte reeks.

Collector's glazen
Vanaf dit jaar wil Duvel opnieuw aanknopen bij het geslaagde experiment en lanceert het Duvel Collection. Duvel Collection is een project waarmee Duvel op regelmatige basis, gelimiteerde reeksen van het iconische Duvelglas zal uitbrengen. Internationaal gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers en designers worden gevraagd het Duvel glas te voorzien van een originele print. Momenteel bestaat de collectie uit drie glazen, ontworpen door de Nederlandse Parra, de Belgisch graficus Denis Meyers en het ontwerpersduo Elley Kishimoto (UK/JP). En we kunnen reeds uitkijken naar een vierde glas ...
Internationale kunstenaars
Denis Meyers (België)
Het ingenieuze grafische spel dat Denis Meyers gebruikte bij zijn ontwerp van het Duvel-glas, is ontstaan uit de vermenging van intuïtie en nauwkeurigheid die typisch is voor zijn werk, daar waar het rigoureuze van de typograaf en de intuïtie van de artiest samenkomen.
Het werk van Denis Meyers is in de eerste plaats een samenspel van de blik en het gebaar. Het maakt niet uit of hij knipt, tekent, drukt of fotografeert, alles komt langs zijn ogen en vingers. Het werk van deze onvermoeibare stedelijke observator wordt geboren op straat en leeft in een onophoudelijke terugkeer van thema's. Als typograaf van opleiding herhaalt en vermengt hij alles: motieven, gezichten en kleuren die hij uit een onpersoonlijke en anonieme voedingsbodem put, om hen een andere waarde te kunnen geven. Ze worden vergankelijk, ruw en onmiddellijk identificeerbaar. Beetje bij beetje creëert hij een origineel en ontzettend hedendaags beeld van de stad.
Parra (Nederland)
Nadat hij veel te lang verdoken zat in de amsterdamse underground scene, trad de nederlandse kunstenaar Parra enkele jaren geleden op de voorgrond. Sindsdien maakt hij naam en faam over de hele wereld.
Parra onderscheidt zich door zijn iconisch gebruik van felle kleuren, prachtige handgetekende typografie en surrealistische, mysterieuze personages. Mannen met vogelkoppen, mollige en voluptueuze vrouwen met ronde, sensuele lichamen, gecombineerd met teksten en thema's die reiken van sarcastisch en introspectief tot ironisch en stoutmoedig, tot op het absurde af. Gevestigde merken hebben Parra ingehuurd voor het ontwerp van producten met een beperkte oplage, belangrijke reclamecampagnes komen van zijn hand en zijn creaties worden tentoongesteld op verschillende solo-exposities over de hele wereld. Daarnaast is hij ook DJ en heeft hij z'n eigen kledinglijn - Rockwell.
Eley Kishimoto (Verenigd Koninkrijk/Japan)
In zijn streven naar een mooiere wereld maakt het ontwerpersduo Eley Kishimoto creaties met een duidelijke bedoeling, een eenvoudige uitvoering en een creatieve flair. De visie is helder en prominent aanwezig, en mode wordt gebruikt als een platform om te communiceren met een breed en uiteenlopend publiek.
Eley Kishimoto stond al snel bekend om hun scherpe en schrandere printontwerpen, die te zien zijn op de catwalks dankzij de samenwerking met Louis Vuitton, Marc Jacobs en Alexander McQueen, om maar enkele namen te noemen. Na de succesvolle lancering van hun eerste collectie dameskleding, ontwikkelden ze ook producten als behangpapier, meubels en glaswerk. Het merk maakte eveneens de overstap naar de automobielsector, de architectuur, telefoon- en computertechnologie en samenwerkingen met kunstenaars. De talloze creatieve troeven verklaren meteen waarom dit duo bekend kwam te staan als de patroonheiligen van de print.
Hoe verzamelen?
De Duvel Collection glazen zijn te koop via www.duvelcollection.com of via de Duvel Shop (Breendonkdorp 68, 2870 Puurs). De Duvel shop is elke zaterdag open van 11 uur tot 18 uur (behalve op feestdagen) en na een brouwerijbezoek. Daarnaast zal de gelimiteerde Duvel Collection reeks ook te koop zijn in een aantal supermarkten en drankenhandels.
De prijs voor een designglas bedraagt ¤8
Duvel
Het Belgische goudblonde speciaalbier van hoge gisting (8,5 % alc. vol.) neemt zijn tijd en rijpt 2 maanden op fles in de kelders van familiebrouwerij Duvel Moortgat. Dit resulteert in een aromatisch, volmondig bier van ongeëvenaarde elegantie, dat vandaag geschonken wordt in alle werelddelen.