Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.20 uur

Utrecht, 19-08-2010

Gevallen

NIEUWEGEIN- Op woensdag 18 augustus raakte een bromfietser gewond na een valpartij.

Omstreeks 15.50 uur kwam een 47-jarige man uit Nieuwegein ten val op de Batauweg. Door onbekende oorzaak was hij ten val gekomen en liep hoofdletsel op, omdat hij geen helm droeg. Met een ambulance werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

De bromfietser was bovendien niet in het bezit zijn van een rijbewijs en krijgt hiervoor een bekeuring.

Jongens met snorfiets betrapt

NIEUWEGEIN Jongens van 15 en 17 jaar uit Nieuwegein, die met een snorfiets over het trottoir reden, zijn uiteindelijk na een achtervolging achterhaald kunnen worden.

Politiemensen zagen woensdag 18 augustus omstreeks 21.30 uur de jongens rijden over het trottoir van de Simon Vestdijkhove en gaven hen een stopteken, maar voldeden daar niet aan en reden er vandoor. De jongens lieten even verderop de snorfiets achter in een steegje en vluchtte rennend verder. De politie wist er een zelf te achterhalen en de tweede werd door bewoners van de Herman de Manhove in de kraag gevat en overgedragen aan de politie.

Uit onderzoek bleek dat de snorfiets niet was gestolen. Er zijn bekeuringen uitgereikt voor het rijden over het trottoir, het niet voeren van rood achterlicht en het geen richting aangeven.

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN Een 26-jarige automobilist uit Lopik is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De Lopikker werd donderdag 19 augustus omstreeks 01.00 uur gecontroleerd op de Nijverheidsweg. Bij het aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik en na een blaastest moest hij mee naar het bureau. Na de ademanalyse kwam vast te staan, dat hij 475 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Tegen de Lopikker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Toename woninginbraken

LOPIK De laatste weken vinden relatief meer woninginbraken plaats. De inbraken vinden in verschillende wijken plaats. Om de woningen binnen te komen, breekt het dievengilde cilinders van sloten af en boort men gaatjes in kozijnen.

Het valt de politie op, dat bewoners, die mogelijk wel iets verdachts hebben gezien of gehoord, dit niet direct melden via het alarmnummer
1-1-2. Bovendien lijkt het doen van aangifte, als men slachtoffer is geworden van een inbraak, geen prioriteit te hebben, waardoor de politie pas dagen later kennis krijgt van de inbraak.

De politie roept bewoners op altijd direct aangifte te doen. Daarnaast alert te zijn op verdachte situaties en die direct melden via
1-1-2. Bent u getuige van een woninginbraak of ziet u een persoon/personen die zich opvallend gedraagt? Bijvoorbeeld, omdat iemand zich ophoudt in een brandgang, bel dan direct het alarmnummer
1-1-2!

Geef zoveel mogelijk bijzonderheden door over uiterlijk en kleding(signalement) en het eventueel gebruikte (motor)voertuig. Het lukt de politie na een dergelijke melding meestal binnen 10 minuten ter plaatse te zijn en door uw melding verhoogt u de kans dat woninginbrekers op heterdaad aangehouden kunnen worden.

De politie adviseert om preventiemaatregelen te treffen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Voor meer informatie en tips verwijzen wij u naar de internetsites als www.stopdecriminaliteit.nl en www.politiekeurmerk.nl