Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 10-08-2010

Inbraak

AMERSFOORT Agenten hielden op maandagavond 9 augustus een man aan voor mogelijke betrokkenheid bij een inbraak.

Rond 16.55 uur kreeg de politie de melding dat net een woninginbraak aan de Evertsenstraat had plaatsgevonden. Ter plaatse spraken agenten met de 47-jarige bewoner, die aangifte deed. Bij de inbraak was computerapparatuur gestolen. Tegelijkertijd belde een getuige met de politie en meldde te hebben gezien dat rond het tijdstip van de inbraak daar twee mannen in een auto waren gestapt. Zij hadden in ieder geval een boodschappentas met daarin een laptop bij zich. De getuige gaf het type auto door, het kenteken en een signalement van de mannen.

Agenten gingen naar de Amersfoortse woning van de eigenaar van de betreffende auto. Terwijl de agenten bij de auto stonden, kwam de eigenaar, een 43-jarige man uit Amersfoort, naar hen toe. De agenten hielden hem aan op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak en zij namen de auto in beslag. Tevens werd huiszoeking in zijn woning gedaan. Daar werden de gestolen spullen echter niet aangetroffen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Agenten zetten het onderzoek naar de inbraak voort.

Snorfietsster gaat lopen

AMERSFOORT Een bestuurster van een snorfiets wist in de vroege ochtend van dinsdag 10 augustus kennelijk dat ze te veel alcohol op had.

Rond 03.45 uur zagen agenten een vrouw op een snorfiets over de Arnhemsestraat rijden. Bij het zien van de agenten stapte de vrouw van haar snorfiets en zette haar reis te voet voort. Gezien dit wat merkwaardige gedrag controleerden de agenten de snorfietsster, een 35-jarige vrouw uit Amersfoort. Daarbij bleek dat zij beduidend te veel had gedronken. De agenten hielden haar aan en brachten haar over naar het politiebureau.

Bij de ademanalyse blies de Amersfoortse 625 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij moest haar rijbewijs inleveren.

Rijbewijs kwijt

AMERSFOORT Een automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 16.35 uur zagen agenten een automobilist met een pittige snelheid over de Rondweg-zuid rijden. Zij gingen achter hem aan en klokten hem op (al gecorrigeerd) 133 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De verdachte werd aan de kant gezet, moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Gestolen waar

AMERSFOORT Een fietsendief probeerde aan het begin van de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus zijn gestolen waar aan de man te brengen.

Net na middernacht meldde een getuige dat hij op de Utrechtsestraat was aangesproken door een jongen die hem een kennelijk gestolen fiets te koop aanbood. De getuige gaf een goed signalement van de verdachte door en agenten gingen ter plaatse. Daar troffen zij de verdachte, een 16-jarige jongen uit Voorthuizen, aan. De fiets die hij bij zich had, was inderdaad gestolen. De agenten hielden de verdachte aan, brachten hem over naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. De fiets is in beslag genomen.

Straatroof

AMERSFOORT Op maandagavond 9 augustus werd een jongen van zijn fiets beroofd.

Rond 23.00 uur fietste een 14-jarige jongen uit Leusden over de Barchman Wuytierslaan in de richting van het centrum. Hij werd ingehaald door een scooter met drie opzittenden. Kort daarna zag de jongen de scooter stilstaan bij een bushalte. De jongens dwongen hem te stoppen, eisten geld en pakten zijn fiets beet. Het slachtoffer rende daarop weg en wist te ontkomen. Hij zag dat de verdachten er op de scooter en zijn fiets vandoor gingen.

De politie werd gewaarschuwd en meerdere agenten gingen ter plaatse. Bij onderzoek in de omgeving werden de portemonnee van het slachtoffer en zijn fiets aangetroffen. Alleen zijn fietssleutels bleken te zijn verdwenen.

Signalementen


1) Blanke jongen (bestuurder scooter rood/zwart van kleur, mogelijk een Yamaha Aerox of daar op lijkend) en hij droeg een spijkerbroek.


2) Getinte jongen, ± 18 jaar, ± 1.80 meter, normaal postuur, zeer ruim zwart vest met capuchon, zwarte joggingbroek die op kniehoogte was afgeknipt, zwarte skateschoenen en zwarte sokken. Hij had een piercing in zijn kin.


3) Blanke jongen, ± 17 jaar, ± 1.90 meter, slungelig postuur, grijs/wit petje, grijs vest met capuchon en wit met paarse Nike Air Max Classics sportschoenen.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bromfietser gewond

LEUSDEN Een bromfietser raakte op maandagochtend 9 augustus gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 07.50 uur reed een 51-jarige automobilist uit Hoevelaken over de Hessenweg, komende uit de richting van Achterveld en gaande in de richting van Amersfoort. Bij een pand wilde hij een oprit oprijden, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een 36-jarige bromfietser uit Amersfoort, die hem tegemoet kwam, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietser belandde na de aanrijding in een heg. Hij liep letsel aan zijn schouder op en werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Wijzigingen bij de wijkagenten

LEUSEN/WOUDENBERG Met ingang van 1 augustus heeft er een wijziging plaatsgevonden bij de wijkagenten in Leusden en Woudenberg.

De huidige wijkagent van Woudenberg-Oost, Jeroen Veltkamp, verruilt zijn werkgebied met dat van Leusden waar hij de werkzaamheden van Mounir Assila overneemt. De wijkagent Veltkamp wordt het aanspreekpunt in de wijken Rossenberg, Hamersveld, Princenhof, t Vliet, Ruige Veld, De Biezenkamp en Bedrijventerrein De Horst.

Het werk in Woudenberg-Oost wordt met ingang van dezelfde datum overgenomen door Arjan Schelling. De wijkagent Schelling was voorheen werkzaam binnen de noodhulp van het district Eemland zuid en is nu het nieuwe aanspreekpunt voor de inwoners van Woudenberg-Oost. Zijn collega Wijntjes blijft vooralsnog de wijkagent in Woudenberg-West.