Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 05-08-2010

Tweetal aangehouden na verlaten plaats ongeval

KRUISLAND: De politie kreeg donderdag even na 10.00 uur melding van een ongeval op de Roosendaalseweg. De melder gaf aan dat er een auto tegen een boom was gereden en de inzittenden wegliepen van het voertuig. De politie hield even verderop in de straat een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man had een bebloed gezicht en bleek een wondje in zijn gezicht te hebben wat gehecht moest worden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht om het wondje te laten behandelen.
Hondengeleiders van de districten Breda en Bergen op Zoom waren op het moment van het ongeval in de omgeving aan het trainen met hun
diensthonden. Zij schoten te hulp en zochten in een nabijgelegen veld naar een tweede verdachte. Diensthond Rocky pikte een geurspoor op en de agenten troffen in het veld een met modder besmeurde 33-jarige man uit Oudenbosch aan. De man was niet bij kennis en werd door de agenten bijgebracht. Omdat de man verschijnselen van onderkoeling vertoonde werd een ambulance opgeroepen voor verzorging van de aangehouden verdachte.
De auto die betrokken was bij het ongeval is in beslag genomen. In de auto werd een hoeveelheid kabels aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is.
Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Beroofde Belg blijkt mogelijk opgelichte drugstoerist

BERGEN OP ZOOM/BREDA: De politie kreeg woensdagavond melding van een beroving. Het 22-jarige slachtoffer uit België verklaarde dat hij vanuit zijn woonplaats naar Breda was gereden om een auto te kopen die hij op internet had gezien. De man kwam nabij de Ettensebaan in contact met de eigenaar van de auto. Deze verzocht hem achter hem aan te rijden. Op de Haagdijk stopte de bestuurder en sprak de 22-jarige man aan. Hij zou hem hierbij hebben bedreigd met een mes en hem hierbij een geldbedrag van enkele duizenden euro's hebben afgedreigd. Bij de benadeelde in de auto zat zijn 33-jarige oom.
De politie ging op zoek naar de auto waar de daders in zouden rijden en trof het voertuig korte tijd later aan in de Mercuriusstraat Noord in Bergen op Zoom. De 24-jarige bestuurder van het voertuig, een inwoner van Bergen op Zoom, is aangehouden. Deze man verklaarde dat de Belgen een hoeveelheid hennep wilde kopen. Hij had met een bekende het plan opgevat de twee op te lichten en hebben hen toen een pakket kranten met een klein stukje hennep erin verkocht voor een flink geldbedrag. Hij ontkende het tweetal te hebben beroofd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Twee gewonden en een aanhouding na aanrijding

OSSENDRECHT: Donderdagochtend gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Putseweg en de Postbaan. Een 44-jarige inwoner van Duitsland reed met een bestelbusje over de Putseweg vanuit Hoogerheide naar Putte. Bij de kruising met de Postbaan sloeg de bestuurder af en gaf een tegemoetkomende auto bestuurd door een 54-jarige uit Ossendrecht geen voorrang. Er ontstond een aanrijding. De 54-jarige vrouw en de 27-jarige bijrijdster van het voertuig raakten gewond. In verband met beknelling kwam de brandweer ter plaatse om het voertuig te
stabiliseren in verband met behandeling van de gewonden. De
slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek en behandeling. De 54-jarige vrouw bleek een gebroken borstkas te hebben opgelopen. De 27-jarige vrouw had een hoofdwond en nekklachten en werd in verband met zwangerschap onderzocht in het ziekenhuis.
De inzittenden van het andere voertuig bleven ongedeerd. De 44-jarige bestuurder is aangehouden voor roekeloos rijden. Hij verklaarde dat hij de auto wel aan zag komen, maar dacht dat hij wel eerst af kon slaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Beide voertuigen zijn weggetakeld en gestald.
De politie sloot de weg af, nam verklaring op van meerdere getuigen en technisch rechercheurs voerden een verkeersongevalanalyse uit.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

BERGEN OP ZOOM: De eigenaar van een pand aan de Lijsterbesstraat meldde woensdagavond bij de politie dat er een man in de woning was die hier niet welkom was en niet wilde vertrekken. De politie trof de 45-jarige man met onbekend woon- of verblijfplaats in het pand aan. Hij werd driemaal door de eigenaar verzocht het pand te verlaten en wilde hierop de 72-jarige eigenaar van het pand en de politieagenten aanvallen. De agenten voelden zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken en hielden de man aan. Hij verklaarde toestemming te hebben van de bewoner van de kamer hier te verblijven. Van de eigenaar van het pand is aangifte opgenomen van huisvredebreuk. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 05-08-2010 17:53 | © Regio Midden en West Brabant |