Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 04-08-2010

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 18-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden op verdenking van brandstichting/vernieling.

Politiemensen betrapten hem woensdag 4 augustus omstreeks 03.30 uur bij een brandend speeltoestel in de wijk Hamelweide. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De man is ingesloten voor onderzoek en verhoor. Het onderzoek naar de andere verdachte wordt voortgezet.

Goederen gestolen

HOUTEN Drie personen op twee scooters waren betrokken bij een inbraak in een winkel aan Riddersborch.

De melder werd woensdag 4 augustus omstreeks 02.00 uur wakker van glasgerinkel en alarmeerde via 1-1-2 de politie. Na onderzoek ter plaatse bleek dat er een toegangsdeur was vernield en men de winkel was binnengegaan. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen.

De melder zag na de inbraak de drie personen op twee scooters wegrijden. De passagier op een van scooters droeg een groot pakket waarin mogelijk de buit verstopt zat. De politie vraagt een ieder die informatie heeft over deze inbraak kontakt op te nemen met de politie district Lekstroom, telefoon 0900-8844.

Aangehouden voor diefstal frisdrank

NIEUWEGEIN Een jongen van 16 en een meisje van 15 uit Nieuwegein zijn aangehouden op verdenking van diefstal.
Het tweetal werd dinsdag 3 augustus omstreeks 20.15 uur betrapt in een horecagelegenheid aan de Buizerdlaan. Het tweetal had kans gezien om ruim 15 flesjes frisdrank weg te halen uit een koelkastje. Bij de diefstal waren mogelijk nog twee andere jongens betrokken. Een van deze jongens had een petje en een rood met gele jas aan. Het onderzoek wordt voortgezet.

Botsing auto met tram

NIEUWEGEIN Een 43-jarige automobilist uit Nieuwegein raakte dinsdag 3 augustus omstreeks 15.30 uur betrokken bij een aanrijding met een tram.

De Nieuwegeiner sloeg vanaf de A.C. Verhoefweg rechtsaf de Sweelincklaan op en kwam in botsing met een passerende tram vanuit de richting Utrecht. De bestuurder, die geen gordel droeg, zat bekneld in de auto. De brandweer moest assistentie verlenen. Nadat het dak was opengeknipt, kon de bestuurder uit zijn auto worden gehaald en werd hij naar het ziekenhuis vervoerd.

Daar bleek dat hij een zware hersenschudding en diverse kneuzingen had, maar mocht na behandeling weer naar huis. Naar de toedracht van de aanrijding wordt nader onderzoek gedaan. Het vermoeden bestaat dat de automobilist het rode licht negeerde, terwijl de signaalbellen rinkelde en de bestuurder van de tram wit licht had. Door de aanrijding, het onderzoek en het wegtakelen van de geheel vernielde auto was het tramverkeer enige tijd gestremd.

Mannen aangehouden

IJSSELSTEIN Twee mannen van 38 en 40 jaar uit Nieuwegein zijn aangehouden op verdenking van diefstal van een elektrische fiets.

De politie kreeg dinsdag 3 augustus omstreeks 13.45 uur een melding dat er bij een winkel aan de Zomerdijk een elektrische fiets werd gestolen. De fiets werd door twee mannen ingeladen in een personenauto en reden daarna weg. Aan de hand van de gegevens van het kenteken kwam de politie uit bij een woning aan de Vosseweide in Nieuwegein waar ook de auto werd aangetroffen. In de woning werden de twee mannen die voldeden aan het signalement aangehouden en meegenomen naar het bureau. De gestolen elektrische fiets werd in een kelderbox aangetroffen. In de kelderbox lagen en stonden nog meer goederen, waaronder nog een gestolen fiets.

Alle goederen zijn meegenomen en naar de herkomst wordt onderzoek gedaan. De twee mannen zitten voorlopig vast.

Verkeerscontrole

HOUTEN Bij een verkeerscontrole op de Rondweg op dinsdag 3 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur kregen 11 bestuurders ter plaatse een bekeuring. De overtredingen bestonden uit het niet dragen van de gordel, het bellen met een mobiele telefoon zonder een car-kit te gebruiken en het negeren van het rode verkeerslicht.