Persbericht
Stadstoezicht Rotterdam bespaart tijd met roostersoftware van Paralax
~ Met nieuwe technologie Rostar CAS worden werknemers sneller en efficiënter ingeroosterd ~
Maarssen, 3 augustus 2010 - Stadstoezicht Rotterdam gaat voor zijn personeelsplanning gebruik maken van Rostar CAS van Paralax. Met de personeelsplanningsoftware van Paralax worden vanaf 1 oktober 2010 meer dan 1.400 stadwachten, toezichthouders, beveiligers en stafmedewerkers snel en efficiënt ingeroosterd.
Stadstoezicht Rotterdam maakt al sinds 2005 gebruik van Rostar Flex, de voorloper van Rostar CAS. Als gevolg van ontwikkelingen binnen de organisatie van Stadstoezicht Rotterdam, sloot het huidige systeem niet meer aan bij de behoefte. Om de continuïteit, de uniformiteit en de effectiviteit van de werkzaamheden voor de toekomst te waarborgen ging Stadstoezicht op zoek naar een nieuwe oplossing. Na een algemeen aanbestedingstraject waarin meerdere leveranciers hun planningsoplossingen toonden, koos Stadtoezicht Rotterdam wederom voor de oplossing van Paralax.
Nieuwe technologieën in Rostar CAS maken het mogelijk om werknemers snel, flexibel en efficiënt in te roosteren. Door het zelfstandig toevoegen van een roostersegment, bijvoorbeeld een evenement, geeft de software direct inzicht in de mogelijkheden als er ad hoc bepaalde werknemers met bepaalde kwalificaties moeten worden ingeroosterd. De roostermaker krijgt direct inzicht in de mogelijkheden en kan hierop anticiperen.
Een andere belangrijke nieuwe technologie waarvan Stadstoezicht met Rostar CAS in de toekomst gaat profiteren is de mogelijkheid om werknemers via het web zelf hun rooster in te laten zien en verlofaanvragen in te dienen.
Fred Marree, manager Communicatie en Bedrijfsbureau van Stadstoezicht Rotterdam: "We gebruiken al jaren het roostersysteem van Paralax. Naast het feit dat Rostar CAS een gunstige kosteneffectieve oplossing is, gaven ook de flexibiliteit en de gebruiksvriendelijkheid van Rostar CAS de doorslag om met Paralax te blijven werken. In de toekomst kunnen meerdere diensten van de gemeente Rotterdam, met elk hun specifieke eisen en wensen, wat ons betreft eenvoudig meeliften op Rostar CAS. Binnen de andere Rotterdamse gemeentelijke diensten is nu ook al belangstelling voor het gebruik van Rostar CAS."
Rob Buikema, directeur van Paralax: "We zijn blij dat we Stadstoezicht Rotterdam ook met dit tweede planningsvraagstuk hebben kunnen helpen. De roosteraars bij Stadstoezicht hebben te maken met ad hoc activiteiten, waarbij snel een groot aantal werknemers met specifieke kwalificaties moet worden ingeroosterd. Met Rostar CAS besparen ze daarbij veel tijd."
(372 woorden)