Gemeente Almere

Opening expositie activeringscentra

03-08-2010 | Start: 16:00 | Eind: 16:30 | Locatie: C-passage, stadhuis Almere

In het stadhuis van Almere is van 3 tot en met 29 augustus een expositie te zien van activeringsmedewerkers. Wethouder Ineke Smidt van Participatie, zorg en inkomen opent de expositie op dinsdag 3 augustus. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Activeringsmedewerkers zijn mensen die op dit moment om allerlei redenen niet betaald aan het werk kunnen, maar die wel een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. In de expositie geven zij met foto's en schilderijen een indruk van de vele activiteiten die de activeringscentra organiseren. Een deel van de foto's en schilderijen is gemaakt in samenwerking met de Kunstlinie. Tijdens de opening vertellen activeringsmedewerkers zelf over hun bijdrage aan de expositie.

Activeringscentra
Almere kent drie activeringscentra: in de stadsdelen Haven (de Hoven), Stad (Stedenwijk) en Buiten (Bouwmeesterbuurt). Het concept haakt aan bij de integrale wijkaanpak; een gezamenlijke en op elkaar afgestemde aanpak om het toekomstperspectief van bewoners in de wijken fundamenteel te versterken.

Het doel van de activeringscentra is tweeledig: enerzijds de maatschappelijke activering van de medewerkers (de deelnemers van de centra) en anderzijds een bijdrage leveren aan de vergroting van de sociale cohesie en leefbaarheid in de wijk. De medewerkers van het activeringscentrum zijn uitkeringsgerechtigden uit de buurt die, onder begeleiding van het centrum, zinvolle diensten en klussen uitvoeren in de wijk. Voor veel medewerkers betekent deelname aan het centrum een vooruitgang in hun persoonlijke leven; ze ontwikkelen meer zelfvertrouwen, raken uit een sociaal isolement, gaan vrijwilligerswerk verrichten en/of stromen door naar een regulier re-integratietraject of werk. Voor de wijk betekent het activeringscentrum meer sociale cohesie en een verbetering van de leefbaarheid.

Programma dinsdag 3 augustus
16.00 uur Officiële opening expositie door wethouder Ineke Smidt 16.10 uur Toelichting op expositie door activeringsmedewerkers Haven, Stad en Buiten
Aansluitend gezamenlijke openingshandeling
16.20 uur Einde officiële gedeelte