Antillenhuis


Bursalen in Nederland aangekomen

Amsterdam- Vanmorgen vroeg is de eerste vlucht met bursalen uit Curaçao geland op schiphol. Aan boord waren in totaal 165 studenten die hun studie zullen vervolgen in verschillende Nederlandse steden. Deze groep bestond naast studenten uit Curaçao ook uit 29 studenten uit Bonaire.

De studenten zijn per shuttlebus vervoerd naar het Van der valk hotel schiphol A4 waar ze een brunch aangeboden kregen en een nachtje zullen verblijven alvorens naar hun studiestad te vertrekken. De Directeur van het Antillenhuis, Robert Candelaria, heette de studenten welkom op Schiphol en in het hotel.

De vertraagde vlucht van dinsdag is rond één uur 's middag geland. Aan boord waren 126 studenten met bestemming Rotterdam en Den Haag. SSC-directeur Jonathan Jukema was met de groep meegereisd. Deze studenten zijn direct per bus naar hun stad vertrokken om aan de opvang te beginnen.

De gezichten van de kersverse studenten waren verschillend. Een enkeling was verdrietig anderen opgetogen, maar er waren vooral veel vermoeide gezichten na de lange reis.