Plan Nederland

Situatie overstromingen Pakistan treft miljoenen mensen

03 augustus 2010

De overstromingen in Pakistan breiden zich uit. 1500 mensen zijn al overleden en officiële cijfers laten weten dat 1,5 miljoen mensen slachtoffer zijn. De overstromingen breiden zich op dit moment uit naar de provincie Sindh.

Plan Pakistan biedt samen met lokale hulporganisaties noodhulp in Zuid Punjab in de districten Rajanpur, Muzafargarh en Layyah.

17 opvangkampen zijn in Rjanpur opgezet. In Layyah zijn 22 kampen opgezet door de locale overheid. Mensen worden opgevangen in overheidsgebouwen, zoals scholen. Er zijn faciliteiten voor 60 tot 70 mensen per opvangplek.

Voor meer dan 9.000 families worden gezondheids- en hygiënekits voorbereid voor distributie.

Er is een team onderweg naar Layyah waar meer dan 200.000 mensen ontheemd zijn door de overstroming van rivier Indus.

Plan staat in contact met de gezondheidsdiensten voor de voorbereiding op een eventuele cholera-uitbraak en het opzetten van mobiele gezondheidstenten in Layyah.

Ook worden opslagruimten in gericht met voorraden van gezondheids- en hygiënekits om snel te kunnen distribueren in de provincie Sindh.

Het Plan Pakistan veld team heeft als grootste taak kindbescherming en het bieden van psychosociale hulp naar aanleiding van de overstromingen. Kindbescherming betekent het opvangen van kinderen die alleen zijn, kinderen hulp krijgen die ze nodig hebben en veilig zijn in de opvangcentra.

Uw hulp is ook hard nodig. Koop nu een noodpakket in de webwinkel van Plan Nederland. Met uw bijdrage kan Plan meteen aan de slag in die gebieden waar uw hulp het hardst nodig is. Plan Pakistan zorgt voor droge rantsoenen, gezondheids-en hygiënekits, schoon drinkwater, warme maaltijden, kindbescherming en psychosociale hulp in 3 regio's van Zuid Punjab en 3 districten in de provincie van Sindh. ""