Gemeente Hoogeveen

Straatcoach voor Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen beschikt vanaf nu over een straatcoach om overlast door jongeren in te dammen. De straatcoach, in dienst van de gemeente, spreekt op hangplekken jongeren aan op hinderlijk en overlastgevend gedrag. Het project duurt in eerste instantie voor de rest van 2010. De mogelijkheid wordt bekeken of de straatcoach ook in 2011 een rol kan vervullen.

Eerste gemeente in Drenthe

Straatcoach Steven Sleurink

Net als andere gemeenten heeft ook de gemeente Hoogeveen soms overlast van jongeren. Natuurlijk kunnen inwoners die overlast ondervinden zelf de jongeren aanspreken op hun gedrag. Maar nu is er dus ook, naast agenten en medewerkers van team Toezicht & Handhaving van de gemeente, de straatcoach aanwezig zijn om de overlast door jongeren te beperken. Deze aanpak is al succesvol in verschillende andere gemeenten in de rest van Nederland. Hoogeveen is de eerste gemeente in Drenthe met een straatcoach.

Samenwerking met politie en jongerenwerk

De straatcoach is zichtbaar, toegankelijk en spreek de taal van de straat. In Hoogeveen richt de straatcoach zich met name op het Centrum en de wijk De Weide. Dit zijn de gebieden waar het vaakst sprake is van overlast van jongeren. Om de overlast terug te dringen wordt er nauw samengewerkt met de politie en het jongerenwerk. De straatcoach springt als het ware in het gat tussen jongerenwerk en politie.