Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 03-08-2010

Bewoner (89) opgesloten door inbreker

TILBURG: Een 89-jarige bewoner aan de Wandelboslaan is vannacht in zijn woning voor korte tijd opgesloten door een inbreker. Er lijkt niets gestolen te zijn.

De bewoner werd omstreeks 04.00 uur wakker door een krakend geluid. Hij stond op en liep naar een andere slaapkamer in zijn woning. Hij zag dat de deur een stukje openstond. Hij kreeg de deur echter niet tegen de muur. Direct daarop voelde hij een harde duw, waardoor hij achterover op het bed viel. Hij zag dat een in het zwart geklede persoon die zich kennelijk achter die deur verstopt had, snel de kamer verliet. De indringer draaide de deur van deze kamer op slot. De aangever voelde aan de deur en merkte dat hij er niet meer uit kon. Na enkele minuten werd het slot weer open gedraaid. De aangever zag nog net de inbreker via de trap naar beneden rennen. Hij is kennelijk gevlucht via een raam aan de voorzijde van de woning. Er lijkt niets ontvreemd te zijn.

Inbreker met ladder opgepakt na melding alerte buurtbewoner

GOIRLE: Een attente buurtbewoner aan de Aarnout drostdreef heeft de politie vannacht omstreeks 02.50 uur op het spoor gezet van een vermoedelijke inbreker. Een 36-jarige Belg is vermoedelijk met de ladder die hij bij zich had een woning binnen geklommen.

De melder was wakker geworden van geluiden. Hij keek naar buiten en zag toen een man lopen met een ladder. De agenten gingen snel ter plaatse en zagen de door de getuige bedoelde man inderdaad met een ladder lopen. Het bleek te gaan om een 36-jarige man uit Antwerpen, die desgevraagd vertelde onderweg naar huis te zijn, hij had de ladder bij zich omdat hij aan het verbouwen was. Hierop zijn direct in de omgeving een aantal woningen gecontroleerd. Op één adres bleek een voordeur open te staan. Er was geen braakschade. De bewoner lag op bed te slapen. Op de binnenzijde van de voordeur en op het kozijn in de badkamer werden afdrukken gevonden. Hierop is de Belg als verdacht van inbraak of poging daartoe aangehouden. De politie vermoedt dat de lader gestolen is. De verdachte is ingesloten.

Arrestatie na stalken en bedreigen ex-vriendin

OISTERWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 01.10 uur een 35-jarige Oisterwijker aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen en stalken van zijn ex-26-jarige vriendin. Ook zou hij een 25-jarige man die bij haar in de woning was, middels een SMS-bericht bedreigd hebben. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer vertelde dat enkele maanden geleden haar vriend en zij de relatie hadden verbroken. Sindsdien wordt ze voortdurend door hem gebeld en ge'smst, in een week meer dan 300 keer. In de gesprekken werd hij vaak agressief en bedreigend in haar richting. Gisteravond was hij naar haar woning gekomen en had daar ook aangebeld. Hij werd echter niet binnen gelaten. De aangeefster ontving toen een dreigend
SMS-bericht, waarin hij stelde dat hij de man die bij haar binnen was zou afmaken. De politie heeft van deze man ook een aangifte opgenomen.

Arrestatie na bedreiging ex-vriendin

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 23.10 uur een 41-jarige Tilburger aangehouden nadat hij zijn 34-jarige ex-vriendin bedreigd had. Er was tussen de verdachte en zijn ex vriendin
onenigheid ontstaan nadat hij hun dochter had thuisgebracht. Volgens de aangeefster had hij haar uitgescholden. Hij was weggegaan maar later op de avond weer terug gekomen. Hij stond toen schreeuwend voor de deur dat hij zijn dochter wilde zien en dat hij haar (aangeefster) dood zou maken door haar 'kop' eraf te hakken. De verdachte is ingesloten. Hij bleek twee zakjes cocaïne bij zich te hebben. Daarvoor krijgt hij ook een proces-verbaal.

Tilburger (48) opgepakt na bedreigen 74-jarige Tilburgse

TILBURG: De politie heeft maandagavond in de wijk Hasselt een 48-jarige Tilburger aangehouden ter zake het bedreigen van een 74-jarige vrouw.

Het incident vond gistermiddag in de woning van de aangeefster in de wijk Stokhasselt plaats. Kennelijk was de verdachte samen met zijn broertje en een tante naar de woning van aangeefster gegaan. Zij waren op zoek naar de hond die tante tijdens hun relatie aan de zoon van aangeefster had gegeven. Nu deze relatie over was wilde ze haar hond terug hebben. Tijdens het bezoek dat het drietal gisteren aan de aangeefster bracht, werd een ruit van de voordeur ingeslagen en had de verdachte haar bedreigd met de dood. Hij had geroepen dat als ze de politie zou bellen ze de volgende dag een lijk zou zijn. Nadat het drietal was weggegaan bleek dat ook de schoudertas van aangeefster weg was. De politie heeft deze tas gisteravond in een auto aangetroffen. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 03-08-2010 14:04 | © Regio Midden en West Brabant |