Politie Gelderland-Zuid

Uitgaanspubliek belet inbraak

Nijmegen, 03-08-2010 o In de buurt van een café in het centrum van Nijmegen werd in de nacht van maandag op dinsdag, rond 02.00 uur, door meerdere getuigen vermoed dat een man een woning probeerde binnen te komen nadat men had gezien dat hij over een muur klom. De politie werd direct daarop gewaarschuwd.

Surveillerende agenten reden naar de locatie die de gemeenschappelijke meldkamer hen doorgaf. Daar stonden de getuigen buiten op straat. Zij vertelden de agenten dat een man over een muur was geklommen en in de richting van een woning op de hoek met de Piersonstraat ging. Daar zagen de agenten op dat moment iemand over een dak lopen en de agenten snelden daarnaar toe. De man die inmiddels van het dak was gesprongen probeerde weg te komen maar de agenten hadden hem snel te pakken. De 19-jarige man uit Boskoop is aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Uitkijk
Toen de agenten de man probeerden in te halen, zagen zij onderweg een man staan die vermoedelijk op de uitkijk stond voor de vluchtende man. Deze man rende ook weg en agenten besloten op dat moment eerst de verdachte binnen te halen. Iets later kwamen de twee agenten de man die op de uitkijk had gestaan, in het centrum weer tegen en hielden de 33-jarige Rotterdammer alsnog aan voor betrokkenheid bij de poging inbraak. Een getuige had gezien hoe hij de andere man over de muur hielp. De potentiële inbreker bleek na het horen van de getuigen, niet de kans te hebben gehad om de woning daadwerkelijk binnen te dringen. Door oplettende omstanders is de inbraak bij een poging gebleven. De verdachten zijn in verzekering zijn gesteld en tegen hen wordt een proces verbaal opgemaakt. (13)

Laatst gewijzigd 03-08-2010 13:38 | © Regio Gelderland-Zuid |