Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.15 uur

Utrecht, 03-08-2010

Jongelui vernielen raam

VINKEVEEN De politie zoekt een groepje jongelui, die betrokken was bij een vernieling. Er was gezien, dat zij maandag 2 augustus omstreeks 15.10 een ruit van de centrale toegangsdeur van de flat aan de Talingenlaan intrapten.

Het groepje bestond uit minimaal vier jongens en twee meisjes. Een blanke jongen met blond haar, gekleed in een felroze shirt met een rood petje op, zou daadwerkelijk de ruit hebben vernield. Het groepje liep hierna naar de Ringdijk, stapte in een boot en voer over de Ringsloot weg richting Herenweg/Achterbos.

Politiemensen reden daarop naar de brugwachter van de brug in de Herenweg/Achterbos. Die verklaarde, dat zojuist een boot met een groepje jongelui was gepasseerd en de Noordplas was opgevaren. Hierop besloten de politiemensen op de politieboot te stappen om op zoek te gaan naar de boot met de jongelui. Zij werden echter niet meer getraceerd. Het onderzoek wordt voorgezet.

Inbraak in winkel

MAARSSEN De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Dr. Plesmanlaan.

Bewoners van erboven gelegen flats werden dinsdag 3 augustus omstreeks 04.40 uur wakker van brekend glas. Zij zagen dat er werd ingebroken in de winkel en alarmeerden via 1-1-2 de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de dieven al gevlucht. Zij waren weggereden op een zwarte scooter.

Uit onderzoek bleek dat een grote ruit van de winkel was vernield en dat door vallend glas het interieur was beschadigd. Uit de vitrines en rekken werden goederen, onder meer zonnebrillen, gestolen. Iedereen die informatie heeft over de inbraak en/of de dader(s) wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie district Rijn&Venen, telefoon 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

WOERDEN Een 25-jarige automobilist uit Rotterdam is betrapt op een flinke snelheidsovertreding en moest zijn rijbewijs inleveren.

Hij liep maandag 2 augustus omstreeks 22.45 uur tegen de lamp toen politiemensen hem volgden op de Rijksweg A12 ter hoogte van Woerden in de richting van Gouda. Hij reed daar met een gecorrigeerde snelheid van 145 km/u., terwijl er een snelheid geldt van 90 km/u in verband met wegwerkzaamheden. Tegen de Rotterdammer is proces-verbaal opgemaakt.