Gemeente Haaren


Mantelzorgondersteuning in de Gemeente Haaren

logo wmo

Conceptplan
Afgelopen week heeft het college van B&W ingestemd met het concept beleidsplan: "Mantelzorgondersteuning in de gemeente Haaren 2010-2013". Het college wil hiermee de gemeentelijke waardering uitspreken voor de vele mantelzorgers in deze gemeente en deze waardering omzetten in concrete vormen van ondersteuning. In het conceptplan zijn 23 uit te voeren actiepunten beschreven. Een van de actiepunten is bijvoorbeeld een Mantelzorgdag in november. In het plan is tevens aangegeven wie, wanneer en met welk budget actiepunten gaat uitwerken.

Wettelijke taak
Sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) hebben gemeenten de wettelijke taak om de ondersteuning van Mantelzorgers vorm te geven. Ook de gemeente Haaren wil haar regierol oppakken en lokale mantelzorgondersteuning realiseren. Wij willen mantelzorgers goede instrumenten en voorzieningen bieden waardoor de kans op overbelasting minder wordt en mantelzorgers hun "werk" met meer plezier kunnen doen.

Reactie
Het conceptbeleidsplan sturen wij naar instellingen en organisaties met het verzoek om voor 27 september een reactie te geven. Ook u kunt het conceptplan opvragen. U kunt dan contact opnemen met Mijke Staps (0411) 62 72 21 of via de mail m.staps@haaren.nl. Het conceptplan kunt u ook vinden op onze website www.haaren.nl. Klik op "leven en werken", dan op "wmo" en vervolgens op "beleid". Na verwerking van alle binnengekomen reacties leggen wij het beleidsplan aan de gemeenteraad voor. Zij kunnen het plan vaststellen. Na vaststelling van het plan kunnen we starten met de uitvoering van de actiepunten.