Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 03-08-2010

Sleutelwisseltruc

ZEIST Na een sleutelwisseltruc gingen twee mannen er op maandag 2 augustus met een auto vandoor.

Onlangs zette een 42-jarige inwoner van Zeist zijn auto te koop op internet. Er belde een belangstellende en er werd een afspraak gemaakt. Op maandagmiddag rond 17.15 uur verschenen er twee mannen en de 69-jarige vader van de Zeister maakte met de mannen een proefrit. Zij waren enthousiast over de auto en deden een bod, maar dat was een stuk lager dan de vraagprijs, dus de vader wees het bod af. Daarop gaven de mannen hem de autosleutel terug en vertrokken. Toen de vader even later de auto vanaf de openbare weg op zijn terrein wilde zetten, zag hij dat de auto was verdwenen. Vervolgens ontdekte hij dat hij niet de autosleutel van de mannen had teruggekregen, maar een daarop lijkende nepsleutel.

Signalement


1) Blanke man, dik postuur, 1.75 meter en hij had tatoeages op zijn armen van een slang en een anker. Hij droeg een groene of bruine trui en een spijkerbroek;


2) Lichtgetinte man, tenger postuur en 1.60 meter lang Hij droeg een bruine trui en een spijkerbroek.

De gestolen auto is een Volkswagen Passat 2.0 TDI, kleur blauw metallic.

Aan getuigen die de verdachte, mogelijk in combinatie met de blauw metallic Volkswagen Passat, hebben gezien of (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc

ODIJK Een bejaarde vrouw werd op maandag 2 augustus het slachtoffer van een babbeltruc.

Rond 09.00 uur werd op de Singel door een man bij de woning van een 83-jarige vrouw aangebeld. Zij deed open en hij zei dat hij voor het energiebedrijf werkte. Hij meldde dat er een storing was. Met een smoes wist hij haar over te halen de woning te verlaten, terwijl hij onderzoek in de woning deed, stal hij haar portemonnee. Vervolgens verdween hij.

De verdachte is een man met donker haar. Hij droeg donkere kleding en hij sprak goed Nederlands.

Aan getuigen die de verdachte rond 09.00 uur hebben gezien op of in de omgeving van de Singel, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsster gewond

ODIJK Een vrouw raakte op maandagmiddag 2 augustus gewond toen zij met haar fiets in botsing met een auto kwam.

Rond 17.20 uur reed een 49-jarige automobilist uit Odijk over de Zeisterweg. Op de kruising met de Sint Nicolaaslaan, sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen vrije doorgang aan een 51-jarige fietsster uit Houten, die hem tegemoet kwam, met een aanrijding tot gevolg.

De Houtense kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd. Zij werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.