Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.50 uur

Utrecht, 03-08-2010

Vrouw beroofd van tas

UTRECHT Op de Krugerstraat vond maandagmiddag een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 59-jarige vrouw uit Ellerbek (Duitsland) stond omstreeks 17.10 uur met haar auto in de omgeving van de Krugerstraat. Plotseling werd het portier aan de linkerzijde van haar auto opengetrokken. Een jongen probeerde haar tas te pakken. Toen dit niet lukte, liep de verdachte om naar het portier aan de bestuurderskant. Het portier werd geopend en de vrouw werd hardhandig uit de auto getrokken. De verdachte pakte de tas van de vrouw en rende weg in de richting van de Krugerstraat.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder rijdt weg bij controle

UTRECHT In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus heeft de politie een man aangehouden, omdat hij tijdens een controle wegreed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.10 uur een auto op de Waterlinieweg rijden. Omdat de bestuurder continue links reed, werd hij voor controle aan de kant gezet. De 33-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangesproken op zijn rijgedrag en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het moment dat de agenten aangaven, dat hij was aangehouden, gaf hij vol gas en reed weg. De agenten zettende achtervolging in, maar raakten het voertuig kwijt.

Niet veel later troffen zij de auto op de Karpaten onafgesloten aan. Na een korte zoektocht in de omgeving werd een 33-jarige broer van de bestuurder, die ook in de auto zat, aangetroffen. De politie kent de identiteit van de bestuurder. Hij zal ontboden worden op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het 5-Meiplein vond maandagavond een aanrijding tussen een scooter en een auto plaats. De scooterbestuurder raakte gewond.

Een 40-jarige automobilist uit Nieuwegein stond omstreeks 19.55 uur te wachten voor het rode verkeerslicht bij het 5-Meiplein. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trok de bestuurder op, maar kwam direct in botsing met een jongen op een scooter. Volgens getuigen reed de 17-jarige scooterbestuurder uit Utrecht met hoge snelheid door het rode verkeerslicht. Door de aanrijding raakte de jongen gewond en werd met onbekend letsel naar het Antonius ziekenhuis overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

Man aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden, omdat hij in een auto reed die gestolen was in Limburg.

Getuigen belden omstreeks 12.05 uur naar de politie, omdat op de Mijdrechtstraat een auto stond, waarin een man zich verdacht gedroeg. Ter plaatse troffen agenten de auto aan. In de auto lag een man te slapen. Via de meldkamer bleek, dat de auto sinds 25 juli gesignaleerd stond, omdat hij in Limburg gestolen was. Bij het zien van de politie kroop de man snel naar de bestuurdersstoel en startte de auto. Hierop reed hij via het trottoir weg richting het Wielingenplein. De achtervolging werd ingezet, maar de agenten raakten de auto even uit het zicht. Behulpzame getuigen gaven de agenten aan, dat de auto inmiddels op de Merwedekade stond. De 34-jarige verdachte uit Utrecht werd uiteindelijk lopend op de Rijnlaan aangehouden. Op de vlucht bleek de verdachte een gevel van een huis aan de Mijdrechtstraat geramd te hebben. Ook was hij tegen een auto op het Wielingenplein aangereden. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man aangehouden met inbrekerswerktuigen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 augustus een man aangehouden, omdat hij inbrekerswerktuigen op zak had.

Getuigen belden omstreeks 00.05 uur via 1-1-2 naar de politie, omdat men in de omgeving van de Bessemerlaan inbraak geluiden had gehoord. De verdachte was mogelijk gestoord en een signalement werd doorgegeven. Agenten zagen in de omgeving een man lopen, die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden. De 18-jarige man uit Utrecht had diverse inbrekersgereedschappen op zak. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het is de politie nog niet duidelijk, waar de man geprobeerd heeft in te breken.