Gemeente Hilversum

Controle op Staringlaan tegen beschadiging boomwortels

publicatiedatum: maandag 2 augustus 2010

Frans van Osch is afgelopen vrijdag in de Staringlaan geweest om te controleren of er tijdens de rioleringswerkzaamheden geen boomwortels worden beschadigd. De VVD-wethouder kwam hiermee zijn belofte van begin mei na.

Van Osch was nog maar net een paar dagen wethouder toen buurtbewoners uit het Schrijverskwartier een dringend beroep op hem deden. Zij waren het oneens met de geplande bomenkap en nodigden Van Osch uit om zelf rond te komen kijken. De wethouder ging daarop in en zag de mooie bomen; destijds volop in bloei. Met instemming van de gemeenteraad trok Van Osch het besluit de bomen te kappen in. In plaats van de voorgenomen 54 bomen moest slechts één boom tegen de grond.

Ook brachten de buurtbewoners toen naar voren te vrezen dat de wortels van de bomen beschadigd zouden worden tijdens de rioleringswerkzaamheden deze zomer. Dat zou kappen dan alsnog noodzakelijk kunnen maken. Van Osch beloofde er persoonlijk op toe te zien dat men omzichtig met de bomen zou omgaan.

De mensen die aan de riolering werken doen nu hun uiterste best om de bomen te sparen. Van Osch: "Het was goed te zien hoe deze buurtbewoners er aan werkten om hun leefomgeving mooi en boomrijk te houden. Hilversum is de mediastad in het groen en daarom worden bomen slechts gekapt als het écht moet. Ik ben blij dat er een oplossing is gevonden om de Staringlaan zo mooi groen te houden!"