Gemeente Smallingerland



Verkeershinder door schoonmaken De Slinger

Vanaf volgende week dinsdag 3 augustus tot en met dinsdag 10 augustus zal het verkeer op de rotonde Overstesingel - Zuiderhogeweg - Eikesingel bij fietsbrug De Slinger hinder ondervinden van onderhoudswerkzaamheden aan de fietsbrug. De fietsbrug wordt deze dagen namelijk aan een grondige schoonmaakbeurt onderworpen. Hierbij worden hoogwerkers gebruikt die op sommige momenten vlak naast of op de rijbaan zullen staan. Hierdoor zullen de rijbanen op sommige momenten gedeeltelijk gestemd worden. Ook geldt tijdens het werk een maximale snelheid van 30 km. per uur op de wegen rondom de rotonde.

De planning van het werk is als volgt:
Dinsdag 03-08 en woensdag 04-08: de parallelbaan van de Overstesingel richting de snelweg A7 is gestremd. Verkeer richting de A7 kan wel de rotonde nemen.
Donderdag 05-08 en vrijdag 06-08: er staan hoogwerkers aan de binnenzijde van de rotonde. Op de Zuiderhogeweg is aan beide zijden van de rotonde 1 van de 2 rijbanen gedeeltelijk gestremd. Het verkeer wordt dus over 1 rijbaan geleid.
Maandag 09-08 en dinsdag 10-08: de hoogwerkers staan op de Eikesingel. Een deel van de weg is afgezet. Verkeer kan wel op de rotonde komen.

Het verkeer wordt met borden gewaarschuwd voor de werkzaamheden. Daarnaast zullen verkeersregelaars ingezet worden.