Gemeente Almere

Buitenlandse studenten positief over Almere

30-07-2010

Aanstaande maandag 2 augustus gaat het tweede deel van de Summer School Almere van start. In augustus zullen er vier cursussen plaatsvinden, waaraan meer dan honderd buitenlandse studenten deelnemen. De reacties op het eerste deel van het programma zijn zeer positief.

De eerste studenten van de Summer School Almere hebben Nederland inmiddels verlaten. De reacties van deze studenten zijn erg positief. "Tot twee weken geleden wist ik niet wat ik me bij Almere moest voorstellen. Maar ik vind het een bijzondere stad, waar veel te beleven valt", aldus Enrique. "Ik ben positief verrast door de vele fraaie gebouwen en het water overal" vervolgt hij. Roger is vooral over de lesruimten te spreken: "Wie heeft er nu college in een theater? Dat is fantastisch!"

Met stip binnen

Het tweede deel van de Summer School Almere gaat maandag 2 augustus van start met een tweetal cursussen Nederlandse taal. Later die maand begint ook de grote cursus `Sustainable Building', georganiseerd door de TU Delft. In totaal verwacht de Summer School Almere circa 150 studenten naar Almere te trekken. Daarmee heeft Almere een summer school die qua grootte vergelijkbaar is met traditionele universiteitssteden als Groningen, Amsterdam (VU) en Tilburg. "Dat is voor een eerste jaar een mooi resultaat, zeker aangezien Almere nog niet over een echte universiteit beschikt," aldus Marc Gebuis, coördinator van de Summer School Almere. "Het is kennelijk niet noodzakelijk om bekend te staan als universiteitsstad om toch een succesvol onderwijsproject neer te zetten." Het is nog niet eerder voorgekomen dat buitenlandse studenten op deze schaal naar Almere komen om te studeren.

Innovatief

De Summer School Almere onderscheidt zich van andere Nederlandse summer schools door het aanbod van innovatieve programma's, die bij voorkeur aansluiten op belangrijke thema's die spelen in Almere. "Duurzaam bouwen is daar een mooi voorbeeld van. Zo zetten we een concept neer dat we nergens anders tegenkomen" aldus Gebuis. Ook de cursus `Supply Chain Management and Technology' past goed binnen het Almeerse profiel.