Gemeente Valkenswaard

rapportage metingen brand aan De Vest

Definitieve rapportage metingen brand aan De Vest

Bij de brand op woensdag 21 juli op industrieterrein De Vest in Valkenswaard, zijn op verzoek van de brandweer metingen uitgevoerd door de Milieu Ongevallen Dienst (MOD) van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Enkele dagen geleden werd een tussenrapportage uitgebracht, maar inmiddels is de definitieve rapportage gereed. Uit de definitieve rapportage zijn geen andere resultaten gebleken dan uit de tussentijdse rapportage. Download hier het volledige rapport.

Het advies om geen zelfgeteelde groeten en fruit uit de tuinen (de Zeelberg, De Stad, Zandbergstraat, Paukesvenweg en Scoutingpad) te eten blijft dus gehandhaafd.

Veel gestelde vragen en informatienummers
Naar aanleiding van onze brief aan omwonenden op 26 juli 2010 zijn door diverse mensen vragen gesteld. Deze vragen zijn in overleg met het RIVM beantwoord en ook deze vragen staan op de site.

Mogelijk hebben bewoners last of last gehad van deeltjes as en stankoverlast. Mochten bewoners eventueel gezondheidsklachten hebben ten gevolge van de rook, dan worden zij vriendelijk verzocht contact op te nemen met hun huisarts(enpost). Voor vragen over gezondheidsrisico's kunnen zij contact opnemen met Bureau Gezondheid, Milieu & Veiligheid van de GGD'en Brabant/Zeeland (telefoonnummer 0900-3686868, email milieu@ggd-bureaugmv.nl).

Mogelijk is er ook schade ontstaan aan eigendommen. De gemeente adviseert om in die gevallen in eerste instantie contact op te nemen met de eigen verzekeringsmaatschappij. Als dat niet tot resultaat leidt, dan kan vervolgens contact opgenomen worden met de heer J. van der Heijden van het team Financieel beheer & belastingen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2083493.