Gemeente Binnenmaas

Oostmolen wordt gerestaureerd

In Binnenmaas begint op korte termijn opnieuw de restauratie van een molen. Dit keer is het de Oostmolen in Mijnsheerenland, ter hoogte van het recreatieoord aan de N217.

De gemeenteraad heeft in februari van dit jaar besloten een subsidie van 150.000,-- ter beschikking te stellen aan de Stichting Molens Binnenmaas voor het restaureren van de Oostmolen. Dit onder voorwaarde dat de provincie Zuid-Holland een aanvullende subsidie van 170.000 zou verstrekken aan de stichting, om zo de begroting dekkend te krijgen. De provincie heeft nu besloten deze subsidie te verlenen, onder voorwaarde dat er een plan komt waarin wordt aangetoond hoe de molenbiotoop wordt verbeterd en hoe deze biotoop in stand wordt gehouden. Op dit moment werkt de gemeente samen met de stichting en de provincie aan dit plan.

Najaar

Met het besluit van de provincie is de financiering van de restauratie rond. Alle benodigde vergunningen voor de restauratie zijn inmiddels verleend. De stichting overlegt met diverse partijen (waaronder restaurateurs) of de restauratie nog dit najaar kan beginnen, of dat het volgend voorjaar wordt. In beide gevallen zal de restauratie naar verwachting kunnen worden afgerond binnen de vanuit de subsidievoorwaarden gestelde termijnen.