KNHS

Regiokampioenschappen Zuid-Holland springen paarden 2 augustus 2010
regiokamp zh matthias poggemoller zenjiro


MAASSLUIS Op 31 juli werd zowel het springen evenals het Verenigingskampioenschap dressuur voor Paarden verreden. Het springen ging in de B en L rubriek over een parcours met aansluitend bde arrage, de M, Z en ZZ over twee manches en een barrage. Bij het verenigingskampioenschap kwamen 20 combinaties langs de jury.

Er werd deze dag goed gereden en bij het springen had parcoursbouwer Arthur Wolf een mooi parcours neergezet. Het eerste parcours is voor de combinaties meer gericht op techniek, de tweede is meer een krachtproef. Combinaties moeten er wel wat voor doen om rond te komen. De bedoeling is om een parcours neer te zetten waar iedereen een kans te krijgt om in de barrage te komen, mits ze goed rijden.aldus de heer Wolf.

B en L springen
Beide klassen bestonden uit een groot aantal deelnemende combinaties. De B rubriek telde een barrage met maar liefst 16 combinaties waarvan er twaalf foutloos wisten te blijven. Patty de Groot wist hier met W Humonia M de kampioenstitel binnen te halen. Patty, die rijdt voor RV Prinsenhofruiters, wist met slechts één punt verschil voor stijl (49 punten), Annemarie Bergstra met Butterfly voor te blijven die 48 punten voor stijl kreeg. In de L rubriek plaatsten vijftien combinaties zich voor de barrage. Na een zenuwslopende barrage was het uiteindelijk Kelly Terlouw met Zovidius die naar huis ging met de eerste prijs. Kelly rijdt voor RV RMO en wist Yoni Hoekstra met Balisto, die rijdt voor RV Flakkee, met een minimaal tijdsverschil voor te blijven. Beide combinaties hebben zich geplaatst voor de Hippiade in Ermelo.

M-springen
Met een zeer snelle tijd van 30.87 in een barrage met zeven combinaties leek het erop dat Matthias Poggemöller (met de 7-jarige ruin Wizzard (v. Nassau) de snelste tijd in de M rubriek had neergezet. Matthias, die rijdt voor Stal Meursing, vertelde dat Wizzard pas zijn derde wedstrijd liep. Toch was het Doron Kuipers met Wait n See die net iets sneller rond wist te rijden. Met een tijd van 30.72 werd hij kampioen in deze rubriek.

Z en ZZ springen
Van de vijf combinaties in de barrage in de Z rubriek wist Matthias met Zenjiro (foto) weer de snelste tijd te noteren (39.31). Helaas nam de zesjarige ruin Zenjiro (v. Prince Paradiso) onderweg een balk mee en moest hij wederom genoegen nemen met een tweede plaats. Zenjiro is door stal Meursing zelf gefokt en zowel zijn vader als moeder staan nog op stal. De 16-jarige Jelmer Hoekstra ging met de 8-jarige merrie Carioka (v. Calido L) op zeker en bleef als enige foutloos wat hem de kampioenstitel opleverde. Het parcours was goed gebouwd en er zaten mooie lijnen in. Carioka sprong vandaag lekker en gaat steeds beter springen.aldus een blije Jelmer die samen met de heer Carlo Grillo eigenaar is van de merrie.
In de hoogste rubriek ging Doron Kuipers met Tendor Fortuna met de eer aan de haal. In een tijd van 41,79 sec. bleef de ruiter van RV Centaur Mirjam de Visser met Sonheur E, welke een barrage tijd reed van 42, 06 sec, net voor. Dit leverde Doron Kuipers zijn tweede kampioenstitel op van deze dag.

Verenigingkampioenschap
Tevens werd deze dag werd het verenigingkampioenschap verreden. De vereniging met het hoogste aantal punten van vier combinaties in de dressuur, verminderd met de strafpunten van vier combinaties tijdens het springen, mag zich kampioen noemen. Juryleden de heer Van Nes en de heer Knook namen voor de dressuurcombinaties plaats in het juryhok. Met een gemiddelde van 187 punten per proef wist Marja van der Vos (foto) met de 5-jarige ruin Aron (v. Numero Uno) het meeste aantal punten voor haar vereniging (RV de Prins) te rijden. ik heb Aron net een jaar en het is een leuk en fijn paard om te rijden. Hij is lief en wil graag voor je werken aldus Marja die haar vorige paard Whisper aan haar dochter Chloë had gegeven, omdat zowel paard als dochter liever sprongen. Chloë stond deze tevens op de startlijst bij het L-springen maar viel helaas niet in de prijzen. Verenigingskampioen werd RV Blauw Gele Vendel met 724,5 punten, reservekampioen was RV Lickebaert Junioren met 713,5 punten.

Tekst en foto: Hetty Heijne

Uitslagen Regiokampioenschap Zuid Holland, Maassluis 31 juli 2010

Springen paarden:
B: 1. Patty de Groot, W Humonia M, Prinsenhofruiters, 0/0/49 stijl; 2. Annemarie Bergstra, Butterfly, Loepwick, 0/0/48 stijl; 3. Rosalie Uitterdijk, Quidou, Lickebaert, 0/0/47.5 stijl; L: 1. Kelly Terlouw, Zovidius, RMO, 0/0/33,85; 2. Yoni Hoekstra, Balisto, Flakkee, 0/0/34,66; 3. Colinda van der Zwan, Nicoletta, Mustang, 0/0/34,91;
M: 1. Doron Kuipers, Wait n See, Centaur, 0/0/30.72 2. Matthias Poggemöller, Wizzard, Prinsenhofruiters. 0/0/30.87; 3. Margreet Boekee, Varnike, RMO, 0/4/33.52;
Z: 1. Jelmer Hoekstra, Carioka, Flakkee, 0/0/51.46; 2. Matthias Poggemöller, Zenjiro, Prinsenhofruiters , 0/4/39,31; 3. William Grollé, Wall Street, Colinsland, 0/8/41,41;
ZZ: 1. Doron Kuipers, Tendor Fortuna, Centaur, 0/0/41,79: 2. Mirjam de Visser, Sonheur E, Develruiters , 0/0/42,6; 3. Doron Kuipers, Crown, Centaur, 0/8/40,72.

Verenigingskamp. KNHS Zuid Holland Paarden:

1. RV Blauw Gele Vendel, 724,5; 2. RV Lickebaert Junioren, 713,5.