Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 02-08-2010

Zeer agressieve verdachte

AMERSFOORT Een automobilist werd op zondagochtend 1 augustus uiterst agressief toen hij een bekeuring kreeg.

Rond 11.40 uur zagen agenten dat een automobilist op de Zielhorsterweg door rood reed. De agenten gingen achter de automobilist aan en gaven hem op de Maanlander een stopteken. Zij spraken de man, 30 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, aan en zeiden dat hij een bekeuring kreeg voor door rood rijden. De Amersfoorter werd verbaal agressief en uitte vervolgens meerdere bedreigingen aan het adres van de agenten. Hij deed zijn bril af, zijn slippers uit, nam een vechthouding aan en probeerde één van de agenten een kopstoot te geven. Daarop hielden de agenten de verdachte aan, maar hij verzette zich zo hevig, dat zij zich gedwongen zagen, hem te pepperen. Daarna gaf hij zijn verzet op en werd geboeid.

De agenten deden aangifte van bedreiging en poging mishandeling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandeld

LEUSDEN Op zondagavond 1 augustus vielen enkele mannen jongeren lastig, die op kamp waren.

Rond 23.25 uur bevonden enkele kampleiders zich op een terrein aan de Paradijsweg, waar op dat moment meerdere jongeren in tenten lagen te slapen. De kampleiders hoorden dat er dingen vanuit het omliggende bos werden geroepen en vervolgens zagen zij dat er takken naar de tenten werden gegooid. Op het moment dat de leiders met zaklantaarns schenen, was er niemand meer te zien en bleef het even rustig, maar na korte tijd begon de overlast opnieuw.

De kampleiders besloten de overlastgevers met een omtrekkende beweging in te sluiten. Daarop zagen zij twee jongemannen wegrennen. Zij gingen achter hen aan, waarbij een vluchtende verdachte ten val kwam. Eén van de kampleiders, een 31-jarige man uit Rheden, pakte de jongeman beet, maar kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht, waarna de verdachte ervandoor ging. De Rhedenaar liep letsel in zijn gezicht op en deed later aangifte van mishandeling.

De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de gewelddadige verdachte, een 24-jarige jongeman uit Amsterdam, op de Paradijsweg aan. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Kwaad geweten

AMERSFOORT Twee jongens hadden aan het begin van de nacht van zondag 1 op maandag 2 augustus duidelijk een kwaad geweten. Zij probeerden aan de politie te ontkomen, maar dat mislukte

Rond 00.20 uur zagen agenten een scooter met twee opzittenden over de Amsterdamseweg rijden en wilden hen controleren. De agenten keerden en gingen achter de scooter aan. De bestuurder zag dit, keek meerdere malen om en ging ervandoor. Op de Torenstraat sprong de bestuurder van de scooter, ging er te voet vandoor, waarna de passagier het stuur overnam en zijn vlucht op de scooter voortzette.

De agenten reden de scooter klem en hielden de bestuurder (eerst passagier) aan. Het betrof een 16-jarige jongen uit Amersfoort. De eerste bestuurder zag kennelijk dat zijn maatje was aangehouden en kwam teruglopen. Vervolgens werd ook deze verdachte, een 17-jarige jongen uit Amersfoort, aangehouden. Onder de buddyseat van de scooter troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Dat namen zij in beslag. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.