Unicef


UNICEF helpt slachtoffers overstromingen Pakistan

Bijna alle districten in de Khyber Pakhtunkhwa Province (voorheen de North-West Frontier Province) in het noordwesten van Pakistan zijn getroffen door overstromingen.

02 augustus 2010

Bijna een miljoen mensen lijden onder de gevolgen van dit natuurgeweld. De regering van Pakistan leidt een noodhulpoperatie, daarbij geassisteerd door onder andere UNICEF. Vooral vrouwen en kinderen, die tijdens rampen als deze het meest kwetsbaar zijn, hebben hulp nodig.

De getroffen bevolking heeft dringend behoefte aan onderdak, schoon water, toiletten, medische zorg, kleding en voedsel. De meeste districten zijn echter zeer moeilijk voor hulpverleners bereikbaar. Wegen zijn verwoest en minstens 45 bruggen zijn ingestort. In Pirpai is een pakhuis met hulpgoederen overstroomd, wat de hulpverlening nog meer bemoeilijkt.

UNICEF en haar partners hebben in het district Swat negen medische kampen opgezet. Daarnaast biedt UNICEF in alle ernstig tot zeer ernstig getroffen districten hulp op het gebied van gezondheidszorg, voeding, onderwijs, schoon water, sanitaire voorzieningen & hygiëne en het beschermen van alleenstaande en kwetsbare kinderen.