Politie Drenthe

Maandag 2 augustus 2010

Provincie Drenthe, 02-08-2010

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag vond er een inbraak plaats in een bedrijf aan de Pronckstraat. Een ruit werd ingegooid waarna door het ontstane gat een laptop werd ontvreemd.

Inbraak hobbyclub
EMMEN Tussen zaterdag en zondagmorgen werd er ingebroken in het gebouw van de Akzo-hobbyclub aan de Eerste Bokslootweg. Het pand, waarvan een ruit werd vernield, staat op het Emtec-terrein. Een klein geldbedrag werd ontvreemd.

Bromfietsers gewond bij aanrijding

RUINEN Zondagmiddag raakte een 21-jarige bromfietser uit Wapenveld gewond bij een aanrijding. De man stak zonder te stoppen en voorrang te verlenen vanaf de defensieweg de N375 over. Daar botste hij tegen de auto van een 49-jarige bestuurder uit Veendam. De bromfietser werd voor onderzoek overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. De Veendammer en zijn echtgenote konden na onderzoek door het ambulancepersoneel hun weg met behulp van vervangend vervoer vervolgen.

ELIM Zondagavond botste een 17-jarige jongedame met haar scooter tegen de auto van een 41-jarige bestuurder uit Elim. De scooterbestuurster reed vanuit een inrit de Martin Kuilerweg op, juist op het moment dat de auto naderde. Een aanrijding was het gevolg waarbij het meisje met rugklachten werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging tot doodslag

EMMEN Zondagavond heeft de politie een 40-jarige Emmenaar aangehouden als verdachte van zware mishandeling c.q poging tot doodslag. Kort daarvoor had de verdachte een 39-jarige plaatsgenoot aan de Laan van het Kinholt met o.a. een honkbalknuppel geslagen. Het slachtoffer werd zwaar gewond overgebracht naar het UMCG. De verdachte meldde zich telefonisch bij de politie met de mededeling dat hij gewond onderweg was naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Daar werd hij, nadat hij behandeld was aan een hoofdwond, aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Bestuurder weigert ademtest

RODEN In de nacht van zondag op maandag hield de politie een 52-jarige inwoner van Roden aan. De man die uit de richting van Nieuw Roden in de richting van Roden reed had moeite om zijn auto op de weg te houden. Op het Tonkensven stopte hij en werd gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren maar weigerde mee te werken aan een ademtest. In verband met recidive en deze weigering werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal (misdrijf) op.

Invordering rijbewijs

ZUIDLAREN Zondagmiddag vorderde de politie het rijbewijs van een 48-jarige motorrijder uit Roden in. De man reed met een snelheid van 137 km/u over de N386 terwijl daar een maximum snelheid toegestaan is van 80 km/u.