Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 02-08-2010

Derde verdachte kameroplichting aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdag 23 juli een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal. Maandag 26 juli werd duidelijk dat deze man de gezochte verdachte van oplichting van potentiële huurders van studentenkamers in Utrecht is.

In januari 2010 ontving de politie ongeveer 100 aangiften van oplichting. Een bedrijf bood via internet kamers te huur aan op onder andere de Ferdinand Bolstraat en de Zaagmolenkade in Utrecht. Alle potentiële huurders die reageerden, mochten de kamer hebben mits zij een voorschot betaalden. Vele gedupeerden, veelal studenten, maakten na een rondleiding geld over en hoorden daarna niets meer van de verhuurder. Het openbaar ministerie legde beslag op de door banken geblokkeerde rekening waarop de voorschotten gestort waren. Hierdoor hebben vrijwel alle gedupeerden hun geld teruggekregen. Al eerder werden een man en vrouw aangehouden die de rondleidingen hadden verzorgd. De hoofdverdachte bleef tot vrijdag 23 juli onvindbaar.

Aanhouding voor winkeldiefstallen (zie ook Persberichten Utrecht stad, 25 juli jl.)

Vrijdag 23 juli hield de politie twee mannen aan die in verschillende plaatsen, waaronder Laren en De Bilt, winkeldiefstallen hadden gepleegd en in een gestolen auto met gestolen kentekenplaten reden. Agenten zagen de auto op de Rijksweg A27 rijden en volgden de bestuurder. Die weigerde te stoppen. Na een achtervolging werd de auto in het Utrechtse Tuindorp klem gereden. De inzittenden, mannen uit Utrecht van 21 en 32 jaar oud, wilden er te voet vandoor gaan maar werden gepakt. Bij het verhoor van de 32-jarige verdachte meenden agenten de man te herkennen omdat hij nog gezocht werd, maar de Utrechter weigerde zijn naam te geven. Vingerafdrukken gaven uitsluitsel; het bleek om de gezochte 32-jarige verdachte van oplichting te gaan. De man is aangehouden en zit in bewaring. De politie zet het onderzoek voort.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagavond op de Marnixlaan een man aangehouden omdat hij een vernieling had gepleegd.

Rond 23.20 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in de omgeving van de Marnixlaan. Ter plaatse troffen agenten een aantal personen aan en bleek dat het niet ging om een vechtpartij maar een vernieling. Een 35-jarige man uit De Meern had een fiets op de motorkap van een 46-jarige man uit Utrecht gegooid.

De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd aangehouden. Tijdens de aanhouding begon hij zich te verzetten. Hij moest met gepast geweld en geboeid worden overgebracht.

Rijbewijs kwijt

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een automobilist van de Rijksweg A12 afgehaald en zijn rijbewijs ingenomen. De man reed ruim 55 km/u te hard.

Tijdens de surveillance werden agenten in een onopvallende surveillanceauto ter hoogte van Bunnik met hoge snelheid ingehaald door een bestuurder. De agenten reden achter de automobilist aan en startte een meting. Hieruit bleek dat hij 161 km/u reed op een stuk waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. De 21-jarige bestuurder uit Gouda werd aan de kant gezet en zijn rijbewijs werd ingenomen.

UTRECHT Op de Rijksweg A2 moest zondagmorgen een 19-jarige man uit Utrecht ook zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 163 km/u over de snelweg reed.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Parkstraat heeft de politie in de nacht van zondag 1 op maandag 2 augustus een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Getuigen belden rond 03.15 uur omdat men zag dat een man bezig was een fiets te stelen. Aan de hand van het opgegeven signalement gingen agenten op zoek naar de verdachte. Zij zagen de man op de Nachtegaalstraat lopen en hielden hem aan. Hij was in het bezit van een fiets, waarvan het slot was opengebroken. De 47-jarige man uit Utrecht werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.