Politie Kennemerland

Verkeerscontroles IJmond

Ijmond, 01-08-2010 o Verkeerscontroles IJmond: bijna 900 bestuurders gecontroleerd
BEVERWIJK/IJMUIDEN, 31 juli en 1 augustus Politiemensen hebben zaterdagavond en -nacht op twee locaties in de IJmond verkeerscontroles gehouden. Deze controles vonden plaats in samenwerking met de douane

Drankrijders, vreemdeling en gevaar op de weg
De eerste controle werd opgezet rond 20.30 uur op het Stationsplein in Beverwijk. Hier heeft de politie 813 bestuurders gecontroleerd. Tijdens deze controle werd een vreemdeling aangehouden die geen identiteitsbewijs bij zich had. De man werd meegenomen en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
Drie bestuurders die onder invloed van alcohol verkeerden, werden door de politie aangehouden. Tegen alle drie drankrijders werd proces verbaal opgemaakt.
Een bestuurder probeerde aan de verkeerscontrole te ontkomen, maar twee motoragenten van het Verkeershandhavingsteam wisten hem te achterhalen. Van deze man, een 42-jarige Uitgeestenaar, is het rijbewijs ingenomen omdat hij een gevaar op de weg was.

Speurhond verdovende middelen
De douane was bij deze controles met een speurhond verdovende middelen aanwezig. Bij vier bestuurders werd een kleine hoeveelheid softdrugs opgespoord door deze speurhond.
Bij een 29-jarige Haarlemmer werd door de Douanemedewerkers hard drugs aangetroffen en een verboden wapen. Deze Haarlemmer werd door de politie aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De hard drugs en het verboden wapen zijn in beslag genomen.

Drankrijders en man in de laadruimte
Op de Sluizen in IJmuiden werd op 1 augustus tussen 00:30 uur en 04:15 uur een tweede verkeerscontrole gehouden. In totaal werden hier ongeveer 80 blaastesten afgenomen. Vier bestuurders werden aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol hadden gereden. Twee van hen bleken zo ernstig onder invloed te verkeren, dat de politie hun rijbewijs invorderde.

Een persoon kreeg een fikse boete omdat hij iemand in de laadruimte van zijn bestelauto vervoerde.

ANPR
Tijdens beide controles werden wanbetalers opgespoord met behulp van de ANPR (automatic numberplate recognition). Deze kenteken-lezende apparaten hebben een computerbestand dat gevuld is met kentekens die gekoppeld zijn aan o.a notoire drankrijders, wanbetalers, gestolen voertuigen, signaleringen, katvangers etc. Een Alkmaarder werd hierdoor op de Sluizen aangehouden omdat hij nog twee openstaande bekeuringen had. De Alkmaarder betaalde ter plekke zijn openstaande boetes en kon toen zijn weg weer vervolgen.