Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 01-08-2010

Woninginbrekers op heterdaad gesnapt

MAARTENSDIJK- In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat twee mannen met zaklampen in een tuin aan de Prinses Marijkelaan liepen. De agenten troffen in de tuin inderdaad twee personen aan, een jongen van 17 jaar uit Utrecht en een man van 19 jaar uit Nieuwegein. Verder troffen ze twee scooters aan en inbrekerswerktuig. De scooters bleken niet op naam van de twee te staan en werden in beslag genomen. De twee werden aangehouden voor heling en meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijbewijs kwijt

ZEIST De politie heeft in de nacht van zaterdag 31 juli op zondag 1 augustus het rijbewijs van een man ingenomen omdat hij te hard reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Slotlaan rijden. De 18-jarige bestuurder uit Zeist kreeg een stopteken. De gemeten snelheid bedroeg

90 km/u. Op de Slotlaan mag maximaal 50 km/u gereden worden. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Man mishandeld

ZEIST- In de nacht van zaterdag op zondag werd een 37-jarige man uit Zeist in zijn gezicht geslagen.

Omstreeks 02.15 uur werden agenten aan de 2e Dorpsstraat aangesproken door een 37-jarige man uit Zeist. Hij vertelde dat hij net door een man in zijn gezicht was geslagen en dat de verdachte een horecagelegenheid aan Het Rond was ingerend. Toen de man hem achterna wilde rennen hield een medewerker van de horecagelegenheid hem tegen. De agenten zijn de horecagelegenheid ingelopen, maar de verdachte was niet meer aanwezig. De politie onderzoekt of de medewerker bewust de verdachte heeft laten ontsnappen.