Politie Drenthe

Zondag 1 augustus 2010

Provincie Drenthe, 01-08-2010

Man aangehouden voor beledigen agenten

HOOGEVEEN Surveillerende agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De beschonken man sloeg tegen een deur van een pand aan de Hoofdstraat. Toen de agenten de man hierop aanspraken beledigde hij hen meerdere malen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Beschonken bestuurders aangehouden

EMMEN De politieheeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw reed in haar brommobiel over de Houtweg in de richting van De Lemzijde toen zij geen voorrang verleende aan een auto welke voor haar van rechts kwam. De vrouw is hierop staande gehouden voor een alcoholcontrole. Zij blies bij de ademanalyse 545 ug/l (1,3 promille). De vrouw is aangehouden. Haar rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor vernielen ruit

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Assenaar aangehouden. De man had een winkelruit ingeslagen aan de Torenlaan. De man is hierop aangehouden. Zijn hand bloedde hevig waardoor hij eerst is overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis om zijn verwondingen te laten verzorgen. Daarna is hij overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidsovertreder aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige automobilist uit Emmer-Compascuüm aangehouden. De man reed over de Rondweg met een snelheid van 163 km/u. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 70 km/u. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vervelende jongeman aangehouden

HOOGEVEEN Een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De jongeman hield zich vervelend op bij een uitgaansgelegenheid aan de Kerkstraat. Hij had al een ontzegging om deze uitgaansgelegenheid, maar probeerde toch binnen te komen en werd geweigerd. De jongeman was het er niet mee eens en gedroeg zich vervelend in de richting van de portier. Hierop hebben agenten de jongeman gesommeerd weg te gaan, maar hij stelde daarna agressief op in de richting van de agenten. De jongeman is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding voor diefstal vlag

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man op de Hulsvoorderdijk lopen met een grote vlag. Toen zij de man hierop aanspraken bekende hij dat hij deze had meegenomen bij een eetgelegenheid aan de Friesestraat. De man is hierop aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Negen aanhoudingen aantreffen softdrugs

EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag tien mensen aangehouden in een woning aan de Kerspellaan. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een sterke henneplucht rondom de woning. Eenmaal ter plaatse probeerden een 29-jarige man uit Hoogeveen en een 26-jarige man uit Emmen de woning te ontvluchtten. Eén van hen had een grote hoeveelheid hennep bij zich. Het tweetal kon direct worden aangehouden. In de woning bevonden zich nog acht personen, drie vrouwen uit Emmen van 32, 38 en 52 jaar en vijf mannen uit Emmen en Lemmer van 27, 32, 47 en 54 jaar. Allen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. De politie heeft een onderzoekt ingesteld.

Twee gewonden door explosie

MEPPEL Zaterdagavond zijn een 47-jarige man en zijn 19-jarige zoon, beide uit Giethoorn, gewond geraakt door een explosie. Beide mannen waren bezig met laswerkzaamheden aan een boot in een loods aan de Eekhorstweg. Door nog onbekende reden ontstond er een explosie. De mannen zijn beide met letstel aan het been overgebracht naar het Sophia Ziekenhuis te Zwolle. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Snelle bromfietser aangehouden

DWINGELOO De politie heeft zaterdagmiddag een 17-jarige jongen uit Dwingeloo aangehouden. De jongen reed met een hoge snelheid over het fietspad naast de Dwingelerdijk in de richting van Spier. Met behulp van een lasergun kon worden vastgesteld dat de jongeman 91 km/u reed. Een bromfietser mag daar maximaal 40 km/u rijden. De jongen is hierop aangehouden. Tevens bleek dat er geen kentekenplaten bevestigd waren aan de bromfiets. Voor beide overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs en de bromfiets van de jongen zijn ingevorderd.