Social Inclusion Games Nederland: 1000 sporters, 10 landen, 25 sporten
08/07/2010 12:22
Federatie Opvang
Van 1 tot en met 7 augustus 2010 vinden de Social Inclusion Games Nederland (SIGN) plaats in Enschede. De Social Inclusion Games worden georganiseerd voor kwetsbare groepen uit de maatschappelijke opvang, beschermd en begeleid wonen en de vrouwenopvang in Europa. Er vinden meer dan 25 sporten en spellen plaats waaraan ruim 1000 mensen uit 10 Europese landen deelnemen.
Het is de tweede keer dat deze spelen plaatsvinden. Vorig jaar was Odense in Denemarken de gaststad. De SIGN worden gehouden op het terrein van de campus van de Universiteit Twente. Humanitas Onder Dak en de Federatie Opvang zijn de initiatiefnemers voor de organisatie van de Social Inclusion Games in Nederland.
Opening games op 2 augustus (11.00 -12.00 uur)
Op 2 augustus om 11.00 uur vindt de opening plaats van de SIGN. Pers is van harte welkom bij deze opening. Ook gedurende de sportweek nodigt het bestuur van de SIGN de pers uit om een impressie te maken van dit unieke sportfestijn in Nederland. Wilt u aanwezig zijn tijdens de opening en/of gedurende een of meerdere dagen, neemt u dan contact met ons op. Het definitieve programma van de opening ontvangt u een week voor de SIGN.
Waarom Social Inclusion Games Nederland?
De Social Inclusion Games Nederland is meer dan een sportieve happening. In Europa leven honderdduizenden mensen die geen dak boven het hoofd hebben, even hun thuis kwijt zijn of slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Sporten heeft diverse positieve effecten op de gezondheid. Maar voor sommige mensen is sport en spel nog belangrijker. Sport en spel biedt kansen om volwaardig lid te zijn van de gemeenschap.
De SIGN sluiten zeer goed aan op het driejarig programma Meedoen! van de Federatie Opvang. Sport en Bewegen maakt deel uit van het programma MeeDoen!. Naast Sport en Bewegen zijn Activering & Werk en Zingeving & Cultuur de andere twee pijlers van dit programma. Het programma MeeDoen wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.
http://www.socialinclusiongames.info