Hulpverleningsdienst Groningen


Verhoogd aantal bofgevallen onder studenten

Sinds het begin van dit jaar is bij meerdere studenten middels laboratoriumonderzoek bof vastgesteld. Dat is bijzonder omdat jarenlang geen gevallen zijn gemeld bij de GGD. Overigens is het verloop van de ziekte erg mild en heeft dus geen ernstige gevolgen. Dat kan anders zijn als je als kind niet of onvolledig bent gevaccineerd tegen de bof.

Advies

GGD Groningen adviseert daarom alle studenten om te controleren of zij tijdens hun jeugd volledig gevaccineerd zijn, dat wil zeggen twee BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinaties. Als dat niet het geval is, is het advies om zich alsnog te laten vaccineren. Dit kan door een afspraak te maken bij de huisarts of bij GGD Groningen. Omdat de BMR-vaccinatie deel uitmaakt van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) is het aantal mensen dat geen of maar één prik heeft gehad, zeer klein.

Informatiebrief

Het advies aan studenten om te controleren of ze volledig gevaccineerd zijn, is door middel van een informatiebrief gegeven aan alle studentenverenigingen in de stad Groningen. Daarnaast zal de informatie ook worden verstrekt tijdens de informatiemarkt tijdens de KEI-week, de introductieweek voor eerstejaarsstudenten. GGD Groningen heeft hier een stand.

Meer informatie over de ziekteverschijnselen, de besmettelijkheid en ook de informatiebrief, vindt u op de speciale pagina over de bof. 30-07-2010 11:30