Politie Gelderland-Zuid

Vernieling en heling

Nijmegen, 29-07-2010 o Een getuige meldde woensdagmiddag iets voor half zes bij de politie dat hij drie jongens een fiets zag vernielen. Bij de Van Schuylenbergweg in de wijk Dukenburg in Nijmegen zouden de drie baldadig op een fiets hebben gesprongen en deze vervolgens in een vijver hebben gegooid.

Surveillerende agenten namen poolshoogte en zagen twee van de drie jongens op een bankje zitten bij het water langs de Van Schuylenbergweg in Nijmegen. Ze spraken de jongens aan op de informatie die zij via de meldkamer van de getuige hadden gekregen, dat ze hadden gezocht naar fietsen en een fiets hadden vernield door er tegen te trappen en erop te dansen. Terwijl zij met de jongens praatten, kwam een derde jongen aangefietst.

Framenummer
De agenten lieten door een centralist van de meldkamer het framenummer van de fiets controleren. Al snel werd door de centralist terug gekoppeld dat de fiets als gestolen, sinds juli 2009, stond geregistreerd. Hierop kregen de twee jongens, van 14 en 15 jaar uit Nijmegen en Beuningen een bekeuring voor de vernieling en een doorverwijzing naar Bureau Halt. De derde jongen, van 13 jaar uit Nijmegen is aangehouden op verdenking van heling. Tegen hem wordt een proces verbaal opgemaakt. (13)

Laatst gewijzigd 29-07-2010 15:30 | © Regio Gelderland-Zuid |