Gemeente Lisse

Plasticinzameling in gemeente Lisse succes

De aparte inzameling van plastic verpakkingsafval in Lisse is nu al een succes. Sinds februari van dit jaar zamelt afvalbedrijf De Meerlanden het plastic afval van bewoners huis aan huis in. Dit blijkt succesvol te zijn: in de eerste vier maanden is al 53.000 kilo plastic verpakkingsafval opgehaald. Dat zou op jaarbasis ongeveer 16,5 kilo per huishouden zijn en daarmee liggen we op schema.

Inzameling groot succes

Sinds februari van dit jaar zamelt De Meerlanden in opdracht van de gemeente Lisse het plastic verpakkingsafval gescheiden in. Bewoners kunnen hun plastic afval eens per twee weken aanbieden in speciale plasticzakken die via de gemeente verkrijgbaar zijn. Dit heeft tot gevolg dat nu al ontzettend veel plastic gescheiden is opgehaald.

Wethouder Ad van Zelst, verantwoordelijk voor afvalinzameling in Lisse, en Angeline Kierkels, directeur Publieke Sector, zijn enthousiast over het succes van de gescheiden inzameling en denken dat het nog beter kan. Wij willen de inwoners van Lisse die hun plastic verpakkingsafval gescheiden weggooien heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Zij merken nu al de voordelen van het apart houden van plastic verpakkingsafval: je houdt bijvoorbeeld ruimte over in de rolcontainer. Voor diegenen die hun plastic verpakkingsafval nog niet scheiden: doe mee! Het is een eenvoudige manier om een bijdrage te leveren aan het milieu en het voorkomen van uitputting van grondstoffen.

Bewoners die ook plastic afval gescheiden willen aanbieden kunnen bij de gemeente speciale afvalzakken aanvragen via telefoon 0252-433 222, via gemeente@lisse.nl of door langs te gaan bij het gemeentehuis.

Geef afval een toekomst!

Grootschalige recycling van plastic afval zorgt voor minder druk op het milieu. We hoeven dan geen nieuw plastic te gebruiken. Weinig mensen weten dat plastic wordt gemaakt van aardolie. Maar we weten allemaal wel dat aardolie schaars wordt én dat het gebruik ervan bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ook levert gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval een aanzienlijke besparing op de verwerking van het overige afval op.

Het recycleproces levert nieuwe grondstof op voor een groot aantal veelgebruikte producten zoals autobumpers, dashboards, fleecetruien, toetsenborden en nog veel meer.

Over De Meerlanden

De Meerlanden werkt samen met gemeenten en bewoners aan een schone en duurzame leef- en werkomgeving. Dit doet De Meerlanden door uw buurt schoon, heel en veilig te houden en door uw afval innovatief in te zamelen en te verwerken. Dat levert grondstoffen en energie op.

U komt de medewerkers van De Meerlanden tegen bij u in de buurt. Daar zorgen zij voor het beheer en onderhoud van de buitenruimte, straatreiniging, groenonderhoud, beheer van markten, rioleringswerken, ongediertebestrijding, bedrijvenparkmanagement en het beheer van milieustraten. Verder geeft De Meerlanden als duurzaam dienstenbedrijf gedegen advies over efficiënte en duurzame afvalscheiding en
-verwerking en beheer van de openbare ruimte.