Gemeente Lingewaard


Warm onthaal voor wandelaars Nijmeegse Vierdaagse

Lingewaard heeft de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse op hun eerste wandeldag warm onthaald.

Vanaf de loopbrug tegenover kasteel De Kinkelenburg zorgden twee blaasorkesten - Alarmfase 3 uit Bemmel en de Bevelanders uit Huissen - voor een gezellige sfeer. Tegenover het Wapen van Bemmel speelde het Zwitserse muziekkorps Spiel der Kantonspolizei Bern. Drumfanfare Eska zorgde op het terras van familie Aalbers aan de Dorpsstraat voor een muzikale noot. Dweilorkest De Dreugtrommels was aanwezig op de Loostraat en op De Plak zat Harmonie Udi.

In Huissen trad bij De Gouden Engel muziekvereniging Volharding op en op de Markt was de band Paul de Graaf te beluisteren. Kortom, in alle vroegte was er volop sfeer en muziek in Lingewaard. Waterflesjes

Bij de doorkomst in Bemmel werden bij het gazon voor de Kinkelenburg aan weerszijden van de Dorpsstraat, onder aanvoering van burgemeester Harry de Vries, 25.000 flesjes water uitgereikt onder de wandelaars. De 30-km lopers kregen in de Woerdsestraat te Ressen uit handen van de vrijwilligers van stichting De BOL ook een flesje water. Daar werden ruim 5000 flesjes uitgedeeld.