De Melkweg
DIG DEEPER @ KLINCH
Danny Howells - 5 uur set (Dig Deeper, Londen) / Lennart Visuals

Melkweg · vrijdag 16 juli · 23.00 ­ 05.00 uur · vvk: 13,00 + lidm / deur:
· · · 15,00 + lidm

Ook midje zomer komt de liefhebber weer aan zijn trekken bij klinch. Zo staat op vrijdag 16 juli Danny Howells achter de knoppen van de Melkweg. Al ruim tien jaar behoort deze Britse geweldenaar tot de crème der internationale dance-iconen. Met zijn unieke visie op progressive heeft hij de hype al ruim een decennium overleefd en staat hij nog altijd te boek als smaakmaker en wereld-dj. Vandaag laat hij in een vijf uur durende solo-set hoe meeslepend hij kan draaien.

Toen Danny Howells eind jaren tachtig de Britse scene bestormde met zijn stuwende house en techno, was al snel duidelijk dat hij niet de zoveelste progressive dj was. Howells blies de gedoodverfde term `dj met een verhaal' nieuw leven in en wist zo meeslepend uit de hoek te komen dat Global Underground hem tekende
voor een compilatie-cd. Daarmee kreeg zijn carrière een internationale dimensie en al gauw stond hij van Singapore tot Sao Paulo te rocken achter de decks. Toen de progressive-bubbel eind jaren negentig klapte, was hij één van de weinigen die zijn positie in de wereldwijde voorhoede wist te behouden.

Nog altijd heeft Howells een groeiende achterban op alle continenten. Zijn geluid is even eigengereid als genredoorbrekend. Zijn releases op toonaangevende labels als Renaissance en Obsessive zijn daar een goed voorbeeld van. Maar ook als dj is Howells een absolute publieksfavoriet. Zijn sets spreken een gemelleerd publiek aan. Of je nou een house-liefhebber bent, een progressive aanhanger of een techno freak, bij Howells op de dansvloer zul je je nooit vervelen. Hij weet een avond op te bouwen van begin tot eind en is daarom de perfecte kandidaat voor een lange vijf uur set. Op vrijdag 16 juli laat hij het Amsterdamse publiek nog eens zien waar hij zijn wereldfaam aan te danken heeft.

Ook voorverkoop via www.beatfreax.com/ticketshop
De Melkweg