Openbare besluiten van B & W
13 juli 2010
1. Fietsenplan ook voor vrijwillige brandweer
De gemeente Hoogeveen kent een fietsenplan voor haar werknemers. De leden van de vrijwillige brandweer zijn hiervan uitgesloten. Vanuit de groep vrijwilligers is het verzoek gekomen om toch deel te kunnen nemen aan het fietsenplan. B&W hebben besloten om ook de vrijwilligers de mogelijkheid te bieden op een fiscaal voordelige manier een fiets aan te schaffen. De fiets moet minimaal voor 50% voor het woon-werkverkeer worden gebruikt.
Klik
2. Gewijzigde mandaten en volmachten
De ambtelijke organisatie van de gemeente bestond uit afdelingen onder leiding van een afdelingsmanager. Met ingang van 1 april zijn deze afdelingen vervangen door clusters. Mandaten, volmachten en machtigingen zijn gebaseerd op de structuur van afdelingen. Daarom is het noodzakelijk om het besluit over de mandaten, volmachten en machtigingen aan te passen aan de nieuwe structuur met clusters.
Klik
3. Inkoop groene stroom en gas
De gemeente Hoogeveen gaat samen met de provincie en de gemeenten Assen, Emmen, De Wolden en Midden-Drenthe gas en electriciteit inkopen. De huidige contracten met Essent lopen 1 januari 2011 af. Er worden aparte aanbestedingen gedaan voor electriciteit en gas. De energiebedrijven met de laagste opslag (winstmarge) op de wereldmarktprijzen mogen de energie leveren. Het contract wordt aangegaan voor drie jaar, maar er wordt niet gewerkt met een vast tarief. De gemeenten en de provincie willen 100 procent groene stroom en voor gas geldt zo groen mogelijk.
Klik
4. Aanschaf nieuwe maaimachine
B&W hebben besloten om bij de aanschaf van een nieuwe maaimachine af te wijken van de beleidsregels voor inkoop- en aanbesteden. De investering voor de maaimachine bedraagt ongeveer 70.000 euro en moet volgens de wet openbaar aanbesteed worden. Omdat slechts drie bedrijven deze machine kunnen leveren besluit het college dat deze drie aanbieders een offerte mogen uitbrengen.
Klik
5. Geen particulier opdrachtgeverschap voor starterswoningen
De bouw van acht starterswoningen aan De Posteweg in Hollandscheveld gebeurt niet onder collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Er is geen belangstelling voor dit concept. Potentiele kopers willen wel inspraak in de bouw van een woning, maar zelf als groep geen opdrachtgever zijn. Bij CPO zou er een vereniging van toekomstige eigenaren zijn opgericht, die een architect en een aannemer in de arm zou hebben genomen. Het idee van CPO trok een bepaalde groep belangstellenden. Nu CPO niet meer doorgaat moet de verkoop van starterswoningen in Hollandscheveld opnieuw breed onder de aandacht worden gebracht.
Klik
Gemeente Hoogeveen