Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Donner op bezoek bij kindervakantie-activiteiten in Almere

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opent op dinsdag 13 juli samen met cultuurwethouder Berdien Steunenberg de kindervakantie-activiteiten in de Muziekwijk van Almere. De sport- en cultuuractiviteiten zijn bedoeld voor alle kinderen die deze zomer niet op vakantie gaan. Bijvoorbeeld omdat hun ouders moeten werken of geen geld hebben om op vakantie te gaan.

Het project 'Almere doet mee' is één van de acht projecten die het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid subsidieert in het kader van het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Het gaat in Almere om een estafette van activiteiten door het jaar heen. De maanden juli en augustus staan in het teken van sport en cultuur.

Minister Donner zal tijdens zijn bezoek aan Almere ook de namen bekend maken van de ambassadeurs die zich tijdens het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting voor dit doel gaan inzetten. Het gaat om bekende namen uit de wereld van de sport, politiek en cultuur.

Direct na de opening van de vakantie-activiteiten in Almere zal minister Donner de shirts uitdelen en aftrap verzorgen bij de voetbalwedstrijden in het Klein Brandt Sportpark. Aan het eind van de ochtend spreekt hij met projectuitvoerders en de vrijwilligers die de zomeractiviteiten voor de kinderen uit Almere begeleiden.

Cultuurwethouder Steunenberg van Almere - die als Berdien Stenberg internationaal bekend werd met haar nummer-1 hit 'Rondo Russo' - is dinsdagochtend ook aanwezig als minister Donner de voormalige stationsruimte in de Muziekwijk bezoekt. Hier kunnen de kinderen die niet op vakantie gaan de komende weken terecht om bijvoorbeeld te schilderen of muziek te maken.

U bent van harte uitgenodigd om het bezoek van minister Donner aan de kindervakantie-activiteiten in Almere bij te wonen. De opening vindt plaats om 10.45 uur op het Klein Brandt Sportpark in Almere. Rond half twaalf fietst het gezelschap naar het Kunstlokaal, dat is gevestigd in de voormalige NS-stationsruimte aan het Strawinskypad 100 in Almere.

Het programma wordt een half uur later afgesloten met een kinderlunch in de kantine van het Sportpark.