Mitros


Andere woning voor bewoners Omloop (Ondiep)
08 juli 2010
(Persberichten)

80% stemt in met plannen voor sloop en nieuwbouw - Vanaf 9 juli kunnen de bewoners uit het gebied Omloop/Laan van Chartroise met voorrang terecht in een andere woning in Ondiep, Pijlsweerd of in de regio Utrecht. Bijna 80% van de bewoners (onderzoek door Vierde Huis) stemde in juni in met de sloop van de woningen. Vanaf nu kunnen zij naar een andere woning verhuizen. Naar verwachting start de sloop eind 2011.

Ondiep voor iedereen
Ondiep is een wijk voor iedereen. Om te zorgen dat er voor bewoners voldoende en verschillende soorten woningen zijn, vernieuwt Mitros haar woningbezit in Ondiep. Een van de projecten die zorgt voor meer keuze en variatie is de sloop van de 135 woningen in het gebied rondom de Omloop/Laan van Chartroise. Hier wil Mitros 151 nieuwe woningen bouwen: 56 sociale huur- en sociale koopwoningen voor starters, 13 eengezinswoningen in de sociale huur, 40 eengezins koopwoningen en 42 huurappartementen in de vrije sector. Onder de appartementen komt ruim 400 m2 bedrijfsruimte.

Veel keuzemogelijkheden
Bewoners uit het gebied kunnen in de buurt blijven wonen. Er zijn extra regelingen, zodat er voldoende keus is. Zo gaan bewoners voor bij de toewijzing van bestaande woningen in Ondiep en Pijlsweerd. Daarnaast krijgen ze ook voorrang bij een aantal nieuwbouwprojecten in Ondiep. Een van die nieuwbouwprojecten ligt aan de laan van Chartroise (www.nieuw-chartreuse.nl) waar Mitros al aan het bouwen is. Daarna volgt het nieuwbouwproject aan de overkant van de Laan van Chartroise, rondom de Abrikoosstraat. Ook aan een andere bewonerswens - meer eengezinswoningen - is voldaan. In het nieuwbouwplan Omloop/Laan van Chartroise zijn er dertien opgenomen.

Bewoners geven mening
Het nieuwbouwplan is nog niet definitief. Allereerst stelt de gemeente in overleg met Mitros nog een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) op. Hierin staat aan welke randvoorwaarden en uitgangspunten het nieuwbouwplan moet voldoen. Vervolgens kunnen bewoners aangeven wat zij van het plan vinden. Hiervoor organiseert de gemeente een zogenaamde inspraakperiode. Daarna stelt het College van Burgemeesters en Wethouders het SPvE definitief vast. Deze hele procedure neemt wel enkele maanden in beslag.